nu
Weerbericht Delden
lichte regen
04:00
lichte regen
07:00
lichte regen
10:00
lichte regen
13:00

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

agenda

>

intocht sinterklaas

Terug

Intocht Sinterklaas

Op 25 november zal Sinterklaas weer een bezoek brengen aan Delden. Vaak krijgen de goedheiligman en zijn Pieten een warm onthaal bij de Groene Brug, maar dit jaar is de intocht iets anders. Sinterklaas arriveert dan met de trein in Delden.

Al sinds het midden van de vorige eeuw organiseert de Commissie Sinterklaasintocht van de Deldense Ondernemers Vereniging de sinterklaasintocht in Delden. Deze 7-koppige commissie weet ieder jaar weer een mooi en aansprekend Pietenspektakel te organiseren dat menig inwoner van Delden en omstreken komt aanschouwen. Stuntpieten, Speedbootpieten, Flyboardpieten, brandweer, boeven en politie…… alles is in Delden al aan de orde geweest. Een sinterklaasintocht in Delden verloopt nooit vlekkeloos. Normaal gesproken komt de Goedheiligman met zijn gevolg in Delden per boot aan, bij het Twentekanaal nabij de Groene Brug. Sinds 2014 kan hier ook Kasteel Twickel en het treinstation aan worden toegevoegd.

Na de aankomst van Sinterklaas en ongeveer 30 Zwarte Pieten in Delden (altijd op de zondag, één week na de landelijke intocht) volgt er immer een intocht door Delden waarbij de Pieten de meest halsbrekende toeren uithalen. Aansluitend wordt de intocht afgesloten met een Instuif in de Burgemeester alwaar de kinderen de mogelijkheid hebben om op de foto te gaan met de Sint en zijn Pieten. Tevens wordt er hier een programma gepresenteerd voor alle kinderen en wordt er gedanst, gezongen en gefeest.

advertenties

06 okt 2016

“Mooi”

josvh88 06-10-2016 @ 16:49 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.