nu 15°
Weerbericht Delden
onbewolkt
02:00
12°
onbewolkt
05:00
onbewolkt
08:00
10°
onbewolkt
11:00
16°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

agenda

>

intocht sinterklaas

Terug

Intocht Sinterklaas

Op 25 november zal Sinterklaas weer een bezoek brengen aan Delden. Vaak krijgen de goedheiligman en zijn Pieten een warm onthaal bij de Groene Brug, maar dit jaar is de intocht iets anders. Sinterklaas arriveert dan met de trein in Delden.

Samen met meer dan 30 Pieten en zijn trouwe viervoeter Amerigo arriveert de sint op zondag 25 november om 14.00 uur per trein op Station Delden. Vooraf zullen de paardenpieten Amerigo verzorgen en opzadelen, zodat deze trouwe viervoeter klaarstaat als Sinterklaas de trein uitstapt. Na de aankomst zal de officiële ontvangst plaatsvinden door Wethouder Van Zwanenburg van de gemeente Hof van Twente. Sinterklaas zal ruim de tijd nemen om alle kinderen een hand te geven en de tekeningen in ontvangst te nemen.

Hierna zal hij beginnen aan zijn intocht door het centrum van Delden. Via de Dr. Gewinstraat en de Zuiderhagen gaat hij te paard over de Langestraat tot aan de pomp op de Markt. Vanaf hier gaat de Goedheiligman te voet over de rode loper richting Eetcafé de Burgemeester, terwijl de Pieten voor een waar spektakel zorgen in de Langestraat. Bij Eetcafé de Burgemeester vindt een gratis toegankelijke instuif plaats voor alle kinderen en hun ouders. Hier krijgen alle kinderen iets te drinken, wordt er gedanst en gezongen met alle Pieten en zal de grootse ‘Pietenpolonaise’ niet ontbreken. Sinterklaas heeft gegarandeerd dat er voor iedereen plaats is en dat ook de kleinste kinderen van harte welkom zijn.

Al sinds het midden van de vorige eeuw organiseert de Commissie Sinterklaasintocht van de Deldense Ondernemers Vereniging de sinterklaasintocht in Delden. Deze 7-koppige commissie weet ieder jaar weer een mooi en aansprekend Pietenspektakel te organiseren dat menig inwoner van Delden en omstreken komt aanschouwen. Stuntpieten, Speedbootpieten, Flyboardpieten, brandweer, boeven en politie…… alles is in Delden al aan de orde geweest. Een sinterklaasintocht in Delden verloopt nooit vlekkeloos. Normaal gesproken komt de Goedheiligman met zijn gevolg in Delden per boot aan, bij het Twentekanaal nabij de Groene Brug. Sinds 2014 kan hier ook Kasteel Twickel en het treinstation aan worden toegevoegd.

advertenties

06 okt 2016

“Mooi”

josvh88 06-10-2016 @ 16:49 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.