nu 15°
Weerbericht Delden
licht bewolkt
05:00
14°
onbewolkt
08:00
17°
onbewolkt
11:00
23°
onbewolkt
14:00
28°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

agenda

>

schuttersfeesten 2017

Terug

Schuttersfeesten 2017

Het Deldense Schuttersfeest wordt in 2017 gehouden op 1,2 en 3 september. Het Schuttersfeest begint traditioneel op vrijdagmiddag met het ondernemerstreffen. Aansluitend is de eerste feestavond in de grote tent op het terrein. De zaterdag staat bol van de activiteiten die veelal gericht zijn op de jeugd. Populaire onderdelen als het levend tafelvoetbal en het kinderfestijn zijn niet meer weg te denken. Daarnaast is er ieder jaar een kleine kermis aanwezig.

Op zaterdagavond barst het feest weer los in de tent. Op zondag trekken de schutters traditioneel in optocht door het centrum van Delden, waarna het schieten begint. Het vogelschieten is een belangrijk onderdeel van het evenement. Het feest is door de jaren heen op verschillende plaatsen in Delden gehouden. Na lange periodes aan de Osseweide en de Oude Benteloseweg, is het feestterrein sinds 2010 gelegen aan de Langestraat. In 2016 werd het evenement voor de 70e keer gehouden.

Het evenement wordt georganiseerd door de Deldense Schuttersvereniging, die is opgericht in 1946. De vereniging heeft als doelstelling het beoefenen en bevorderen van de Folklorische schietsport in het algemeen, in de vorm van vogelschieten, alsmede het beoefenen van het Vendelzwaaien. De vereniging bestaat uit geüniformeerde actieve leden en ongeüniformeerde leden.

Zie ook:

Alles over Delden: Schuttersfeest Delden
Website Schuttersfeesten

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.