nu
Weerbericht Delden
lichte regen
07:00
lichte regen
10:00
lichte regen
13:00
lichte regen
16:00

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

alles over delden

>

evenementen

>

moestuindag twickel1

Terug

Moestuindag Twickel

3e weekend van september

Binnen de muren van de historische moestuin van Twickel, wordt ieder jaar in september een speciale open dag gehouden. Deze jaarlijkse Moestuindag op het landgoed wordt verzorgd door de hoveniers en vrijwilligers van Twickel. Dit in samenwerking met pachters, leveranciers en allerlei groene verenigingen.

“Voor jong en oud is er deze dag in de gebruikstuin van het kasteel van alles te zien, proeven, en te leren”, zo laat Twickel weten. “De hoveniers vertellen over leifruit, ‘vergeten’ gewassen en groenten onder bleekpotten. Er zijn citrusplanten, Kaapse gewassen en kuipplanten te bewonderen. Met bloemen uit de pluktuin maken de tuinvrijwilligers verder boeketten en geven specialisten informatie over bijzondere bollen, zaden en planten.”

Bezoekers kunnen tevens appels, peren en ander fruit proeven en kopen, en Twickel-pachters bieden lekkernijen als cider, koeienkaas en Twents landvlees aan. Ook kan er op de Moestuindag worden aangeschoven voor gerechten uit het kookboekje van Twickel genaamd ‘Met Twickel aan tafel’. Speciaal voor de kleintjes komt de heks aangevlogen en brouwt zij heksensoep. De imker bij de bijenstal informeert de aanwezigen over het houden van bijen en het maken van honing.