nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
05:00
17°
geheel bewolkt
08:00
19°
zwaar bewolkt
11:00
23°
matige regen
14:00
22°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

mededelingen

>

afscheid eerste lichting ikc magenta

Terug

Afscheid eerste lichting IKC Magenta

Het schooljaar zit er weer op. Voor de leerlingen van IKC Magenta in Delden was het een bijzonder jaar. Na de fusie van de scholen de Rannink, de Toonladder en Twickelo in 2018 zaten zij namelijk voor het eerst bij elkaar in de klas. Afgelopen week nam de eerste lichting achtstegroepers van IKC Magenta in stijl afscheid.

Dat afscheid werd ingeluid met de uitvoering van de musical ‘Gewoon Super’ in het Parochiehuis. De leerlingen van groep 8a en 8b arriveerden daar in een knalrode Londense dubbeldekker waarna zij twee avonden lang de sterren van de hemel speelden voor familie, vrienden en het voltallige lerarenteam.

De woensdag daarop brak voor hen de laatste schooldag aan. Die middag werden ze traditioneel ‘uitgekruid’. Dat hield in dat de meester en juffen van de twee groepen 8 elke leerling in een kruiwagen het schoolgebouw uitreed. Daar werden ze getrakteerd op een douche uit de brandweerslang en verwelkomd door een haag van leerlingen die hen met bekertjes water verfrissend uitgeleide deed.

Eenmaal thuis verruilden ze de natte pakken voor kostuums en chique jurken ten behoeve van het avondprogramma. Geheel in stijl lieten ze zich vervolgens in onder andere Jaguars, Ferrari’s en cabrio’s naar school rijden. Daar hadden de leerkrachten een persoonlijk woordje voor elke leerling. Ook kregen de ouders te horen hoe hun kind zelf dacht dat zijn of haar leven eruit zou zien over 20 jaar. Er werden liedjes gezongen en op tafels gedanst en tot slot nog verschillende herinneringscadeaus uitgewisseld. Zo kreeg de school van de leerlingen een boom aangeboden voor bij het nog te bouwen nieuwe schoolgebouw.

De leerlingen kregen een herinneringsboek, een Magenta-mok en een mooie groepsfoto. Wendelien te Kolsté, leerkracht van groep 8a, kijkt vol trots terug op het afgelopen jaar met haar groep. “Het was mooi om te zien hoe snel deze nieuw samengestelde klas aan elkaar wende. Ze zijn in korte tijd een hechte groep geworden.” Eind augustus waaieren de leerlingen uit naar de verschillende VO-scholen in Delden en omgeving.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.