nu
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
05:00
half bewolkt
08:00
11°
onbewolkt
11:00
18°
zwaar bewolkt
14:00
20°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

mededelingen

>

bestuur rode kruis hof van twente stopt met ingang van december

Terug

Bestuur Rode Kruis Hof van Twente stopt met ingang van december

Het bestuur van de afdeling Rode Kruis Hof van Twente stopt per 1 december met haar activiteiten. Omstreeks 2011 heeft het nationale Rode Kruis besloten dat sociale activiteiten, hoe belangrijk ook, in feite niet behoren tot de kerntaken van het Rode Kruis en dat deze per 1 januari 2019 definitief worden afgestoten.

De sociale activiteiten vormden verreweg het grootste bestanddeel van de werkzaamheden van het Rode Kruis in de Hof van Twente. Om deze activiteiten voor de kwetsbare medemens in de Hof van Twente veilig te stellen is op initiatief van het bestuur van het Rode Kruis Hof van Twente begin dit jaar de stichting Franje Hof van Twente opgericht. Alle sociale activiteiten, inclusief vrijwilligers, zijn inmiddels bij Franje ondergebracht.

Het Rode kruis gaat zich volledig toeleggen op de taken zoals het helpen van mensen in nood, het ondersteunen van voorbereiding op noodsituaties en het helpen bij het zelfredzamer zijn. Het Rode Kruis verzorgt tevens EHBO hulpverlening bij evenementen en geeft EHBO cursussen. Hiervoor blijft de Rode Kruis, onder regie van het district Twente, ook actief in de Hof van Twente.

Franje Hof van Twente

Franje Hof van Twente is ondertussen druk met het opzetten van verschillende activiteiten. Zo wordt op 12 december een bezoek gebracht aan de kerstmarkt in Oberhausen.

“Sfeer, gezelligheid en veel heerlijkheden, dit alles biedt de kerstmarkt in Oberhausen. Ruim 150 kraampjes en sfeervol verlichte winkels en straten zorgen voor het ultieme kerstgevoel. Stichting Franje biedt u de mogelijkheid van dit alles te kunnen genieten. Op woensdag 12 december rijden wij per luxe touringcar vanuit Goor naar Oberhausen. Onderweg is er een koffiestop en vervolgens wordt u naar het centrum van Oberhausen gebracht. Hier bent u geheel vrij om de gezellige kerstmarkt en het fraaie winkelcentrum te bezoeken. Natuurlijk staan onze vrijwilligers weer paraat om u te begeleiden. Hetvertrek vanuit Goor is om 10.00 uur en we zijn ’s avonds om 18.30 uur terug om aansluitend samen te genieten van een heerlijk kerstdiner. De kosten voor deze dag bedragen 42,50 euro exclusief een eventuele maaltijd in Oberhausen. Aanmelden voor deze dag vol gezelligheid kan tot 3 december via Salut. Telefoon: 0547-260053email: info@salut-welzijn.nl iedere werkdag bereikbaar van 09.00-17.00 uur.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.