nu 15°
Weerbericht Delden
onbewolkt
08:00
19°
onbewolkt
11:00
24°
onbewolkt
14:00
28°
geheel bewolkt
17:00
28°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

mededelingen

>

deldense tekening op bloeikaarten hof van twente

Terug

Deldense tekening op bloeikaarten Hof van Twente

Inwoners van ‘vogelstraten’ in Hof van Twente ontvangen op 22 mei een speciale bloeikaart in de brievenbus. In het papier van deze kaart zitten bloemzaadjes die tot bloei komen als de kaart wordt ‘geplant’. De vijfjarige Femm ten Brummelhuis uit groep 1 van IKC Magenta uit Delden maakte voor de categorie groep 1/2 volgens de jury de mooiste tekening en daarom staat haar tekening op een aantal van de bloeikaarten.

De bloeiactie is een initiatief van de Groene Loper Hof van Twente, Hofvogels, Hofkracht en HofPower om samen te werken aan een nog groenere Hof van Twente met veel biodiversiteit. 22 mei is de landelijke dag van de biodiversiteit. De 1300 inwoners die de bloeikaart op de mat vinden kunnen foto’s van hun geplante kaart en/of het bloeiende resultaat delen via info@groeneloperhofvantwente.nl of door @groeneloperhofvantwente te taggen in een bericht op social media.

De tekeningen op de kaart zijn gemaakt door kinderen uit Hof van Twente. Zij kregen de tekenopdracht “stel je voor, je bent een uil, waar houd jij je schuil?”. Naast de tekening van Femm, als winnaar van groep 1/2, zijn nog drie tekeningen gekozen uit de groepen 3/4, 5/6 en 7/8. Deze winnaars worden de komende weken bekend gemaakt.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.