nu 11°
Weerbericht Delden
lichte regen
14:00
11°
matige regen
17:00
10°
lichte regen
20:00
10°
lichte regen
23:00
10°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

mededelingen

>

deldenshengelose band sleepstorm stopt met live optredens

Terug

Video update: Deldens-Hengelose band Sleepstorm stopt met live optredens

Na jarenlang bloed, zweet en tranen om een paar keer per jaar voor een publiek te mogen staan spelen stopt de Deldens-Hengelose band Sleepstorm, bestaande uit Bas van de Wiel, Martin Jan van Dalen en Michel Cerrone, met live performen. “Was het tien, twintig en zelfs dertig jaar geleden al moeilijk om een plek op een podium te bemachtigen, vandaag de dag is het bijna onmogelijk geworden om eigen gemaakte muziek live naar nieuwe toehoorders te brengen”, zo geeft de band aan in een verklaring.

“Met de professionaliseringsslag die poppodia als Atak en Metropool de laatste 10 jaar hebben gemaakt wordt het voor onbekende bands moeilijk om via deze belangrijke podia hun publiek te veroveren. Vooral als de eigen geschreven muziek van bands als Sleepstorm niet geschikt is om in kroegen te brengen. Vroeger was een poppodium een broeinest van lokaal talent, maar tegenwoordig kunnen de podia alleen overleven door commercialisering en het boeken van grote namen zoals Guus Meeuwis.”

Sleepstorm vindt dat het vele en regelmatig oefenen van het repertoire om dat live te kunnen brengen niet in verhouding staat tot wat het oplevert aan optredens en concerten of inkomsten. “Daarom hebben wij besloten om het helemaal over een andere boeg te gooien. De tijd die we in de band kunnen investeren gaan we gebruiken om dat te doen wat wij het leukste vinden: schrijven, componeren en produceren. We gaan proberen om ons publiek via publicaties op het internet aan ons te binden. De frequentie van uitbrengen verwachten wij omhoog te brengen van elke twee jaar 10 tot 12 liedjes naar minimaal maandelijks een nieuwe song.”

Er komt nog wel een laatste serie optredens voor het publiek. “We zijn zeer verheugd om te kunnen melden dat het begin van het einde plaatsvindt op 26 oktober in thuishaven Metropool. Tot medio 2018 zullen een aantal zalen en gelegenheden worden aangedaan, waaronder Muziek bij de Buren op 10 december.”

Tevens ziet de tweede CD getiteld ‘The Dark Of The Day’ in oktober 2017 het levenslicht. “Sleepstorm is verder gegaan op de weg die eerder is ingeslagen maar de songs zijn donkerder, geheimer, fantasierijker en spannender geworden. Een gevoelige plaat die haarfijn de mankementen van leven en het einde toont.”

Video: Marcel Tettero

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.