nu
Weerbericht Delden
lichte regen
07:00
lichte regen
10:00
lichte regen
13:00
lichte regen
16:00

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

mededelingen

>

eerste kennismaking medewerkers ouders en kinderen bij magenta

Terug

Eerste kennismaking medewerkers, ouders en kinderen bij Magenta

Hoewel het IKC Magenta officieel pas in augustus 2018 haar deuren zal openen, was het vrijdag 6 juli voor vele betrokkenen een bijzondere en feestelijke dag: de eerste echte kennismaking voor kinderen en ouders met hun nieuwe school Magenta.

“Achter de schermen is door teamleden en ouders van huidige basisscholen De Toonladder, De Rannink en Twickelo al lange tijd intensief samengewerkt om de samenvoeging van leerlingen zo goed mogelijk te laten verlopen”, zo laat de nieuwe school weten. “De eerste georganiseerde activiteiten in dat kader vonden plaats op deze kennismakingsdag. Er waren festiviteiten op beide locaties waar het komende schooljaar de onderbouw en de bovenbouw tijdelijk zal worden gehuisvest. Zo werd er op beide locaties begonnen met een gezamenlijk ontbijt in de klas. Temidden van croissantjes en lekkere broodjes konden kinderen zo kennismaken met hun nieuwe klaslokaal, klasgenoten en leerkrachten. Na het ontbijt waren er allerlei spelletjes te doen, waaronder een springkussen op de onderbouwlocatie en een levensgrote sjoelbak op de bovenbouwlocatie. Het ijs was al snel gebroken, de kinderen genoten zichtbaar van de feestelijkheden die voor hen waren georganiseerd.”

Om 12.00 uur waren de kinderen vrij, om vervolgens om 16.30 uur weer terug naar school te keren, samen met hun ouders en broertjes en zusjes. “Ditmaal voor een gemixte gezinsactiviteit, waarbij een vossenjacht door Delden ertoe leidde dat ook al snel de ouders van de nu nog verschillende scholen zich met elkaar vertrouwd begonnen te voelen. Alle leerkrachten waren verkleed verscholen in en rond het centrum van Delden, en aan de gezinnen de uitdagende taak te achterhalen welke juf of meneer van welke groep verscholen ging achter de vermomming. Dat belooft wat voor het komende schooljaar, met al die onhandige klusjesmannen, onverzorgde zwervers en wandelende aardbeien onder hen. Gelukkig zat het met de kinderen wel snor, door goed samen te werken en rond te vragen leerden de gezinnen al snel alle teamleden kennen. Onderweg kon iedereen zich te goed doen aan een heerlijke zak friet en een ijsje van Anne. Eenmaal terug op het schoolplein werd men getrakteerd op een broodje knakworst en een drankje. Later op de avond vond het slotspektakel plaats: een heus Rad van Fortuin, gepresenteerd door de in Delden wereldberoemde badmeester Bart, waarbij overtollig materiaal van de verschillende scholen werd verloot onder de aanwezige kinderen.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.