nu 24°
Weerbericht Delden
onbewolkt
11:00
30°
onbewolkt
14:00
33°
onbewolkt
17:00
34°
licht bewolkt
20:00
31°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

mededelingen

>

eerste kerstviering op ikc magenta

Terug

Eerste kerstviering op IKC Magenta

Het nieuwe IKC Magenta heeft afgelopen donderdag voor de eerste keer een kerstviering gehouden. Voor velen was dat even wennen: de tradities van de verschillende voormalige scholen werden immers samengevoegd en de aanzet voor het vormen van een nieuwe traditie moest worden gegeven. “Dankzij de inzet en samenwerking van kinderen, ouders, teamleden en oud-leerlingen is de kerstviering een ouderwets gezellige avond geworden. De warmte van vuurkorf en viering was nog lang voelbaar.”

Op zowel de onder- als bovenbouwlokatie van IKC Magenta kwamen de kinderen al snel na het vertrek van Sinterklaas in kerststemming. Van een donkere decembermaand was op school geen sprake: te midden van vele lichtjes hebben de kinderen met elkaar de kerstviering voorbereid. “Er zijn kerstliedjes ingestudeerd, groep 7 heeft zelfs de musical ‘De laatste kerstboom’ uitgevoerd. Alles in aanloop naar een heerlijk kerstdiner en feestelijk samenzijn op donderdag 20 december.”

In de namiddag verschenen de kinderen in hun mooiste kersttrui, jasje-dasje of glitterjurk op school. Met natuurlijk het gerechtje dat ze thuis hadden gemaakt. “Er ontstonden prachtige buffetten, waar de kinderen en hun leerkrachten vervolgens samen heerlijk van hebben gesmuld. Ook aan de ouders is gedacht: op het plein van de onderbouwlocatie konden zij zich scharen rond een vuurkorf en, voorzien van een hapje en een drankje, op hun kroost wachten. Gezien de beperkte ruimte was het voor hen niet mogelijk om de gezamenlijke afsluiting van de avond binnen bij te wonen. Maar vanaf het plein was goed te zien hoe de kinderen na het diner zich verzamelden in de centrale ruimte. Ook de bovenbouw kinderen sloten daar aan. Vervolgens is er door alle groepen een kerstlied voorgedragen, variërend van ‘Rudolph het rare rendier’ tot een optreden van de enige echte Magenta schoolband - het pand barstte bijna uit zijn voegen.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.