nu
Weerbericht Delden
lichte regen
04:00
lichte regen
07:00
lichte regen
10:00
lichte regen
13:00

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

mededelingen

>

hofwerkt viert ruim 100 matches

Terug

Hofwerkt viert ruim 100 matches

De samenwerking tussen ondernemers en gemeente heeft dit jaar maar liefst 107 matches opgeleverd tussen werkgevers en werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Dat betekent dat het doel van 100 matches ruimschoots is gehaald”, zo laat Hofwerkt weten.

Meldde wethouder Pieter van Zwanenburg half november nog vol verwachting dat het aantal met 84 matches op schema liep, nu is hij bijzonder tevreden met dit mooie resultaat: “Ja, ik kan wel zeggen dat ik echt trots ben op iedereen die hier aan heeft bijgedragen. Ik wens alle werkgevers en werkzoekenden die zijn gematcht heel veel succes! Natuurlijk allereerst dank aan de ondernemers, de werkcoaches en de partnerorganisaties als de SWB en Werkplein Twente. Daar wil ik wel echt bij noemen dat er veel meer mensen betrokken zijn bij het maken van de matches. Uiteraard de kandidaten die gemotiveerd laten zien dat ze echt aan de slag willen, maar ook consulenten en ondersteunende medewerkers van de gemeente. Dat mag best een keer gezegd worden.”

Over wat dat voor 2018 betekent is de wethouder duidelijk: “We zien dat verschillende partijen elkaar steeds beter weten te vinden. Inmiddels zijn er extra werkcoaches aangesteld om specifieke groepen als statushouders en ouderen gericht te kunnen helpen bij het vinden van passend werk. Voor 2018 staat de teller weer op nul en gaan we vol verwachting voor minstens 150 matches. Het wordt weer een hele klus, maar heb ik er alle vertrouwen in.”

Duurzaam aan het werk

Een zogenoemde match ontstaat wanneer een lokale werkzoekende met een afstand tot de arbeidsmarkt een (tijdelijke) werkplek mag invullen bij een ondernemer, bij voorkeur in de Hof zelf. Het doel is om werkgelegenheid te stimuleren en de beroepsbevolking in de Hof zo duurzaam mogelijk aan het werk te krijgen en te houden. Een afstand tot de arbeidsmarkt kan bijvoorbeeld ontstaan door een (lichamelijke) beperking, schulden of een taalbarrière. Het netwerk Hofwerkt is een initiatief van de gemeente en het ondernemersplatform Hof van Twente.

advertenties

27 dec 2017

“Kan de gemeente iets meer specifieke informatie geven over de matches?
Hoeveel van deze matches zijn vast en hoeveel zijn er tijdelijk?
Hoe lang duren de meeste tijdelijke contracten?”

Johannes 27-12-2017 @ 15:25 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.