nu 10°
Weerbericht Delden
half bewolkt
08:00
11°
onbewolkt
11:00
15°
onbewolkt
14:00
19°
half bewolkt
17:00
18°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

mededelingen

>

holtbar doorgegeven aan henk fiselier 85 uit delden

Terug

Holtbar doorgegeven aan Henk Fiselier (85) uit Delden

De Holtbar, het doorgeefcompliment voor duurzame projecten, is voor de 18e keer doorgegeven. Henk Fiselier uit Delden heeft de Holtbar ontvangen uit handen van Mignon Sanchez-Gerritsjans. Henk Fiselier krijgt de Holtbar voor zijn tomeloze inzet om Delden opgeruimd te krijgen.

Henk Fiselier is net 85 jaar geworden. Hij is al jaren bekend in en om Delden als degene die in Delden het afval van de straat opruimt. “Dit valt niet alleen op, het heeft ook impact: geen zwerfafval in de omgeving en dat verdient zeker dit compliment via de Holtbar”, licht Mignon Sanchez-Gerritsjans toe. “Ik wil het hier gewoon schoon hebben, ik woon hier”, vertelt Henk Fiselier. “Je moet er wel een beetje gek voor zijn, hoor. Er zijn bakken genoeg, dat is het probleem niet, maar mensen, zowel kinderen én volwassenen, ruimen hun rommel niet op. Ik ben van nature secuur, dat zit in de genen.” Deldenaren zien Henk Fiselier dan ook regelmatig de rommel oprapen. “Ik doe dat gewoon met de hand hoor. Geen stok erbij. Ik ben dan wel 85, maar ik ben lenig genoeg om te bukken.”

Zwerfafval en graffiti

Henk Fiselier heeft zich altijd al geërgerd aan het afval op straat. In het begin voelde Henk zich wat bezwaard. “Dan keek ik eerst om me heen of niemand het zag en dan raapte ik het op, maar inmiddels loop ik zelfs in een extra boog als ik boodschappen ga doen, zodat ik een grotere ronde kan doen om het afval op te rapen. Dat is nog gezond ook, ik heb wat om handen én ik heb zelfs een keer 50 euro gevonden”. Wie Henk niet kent van het afval verzamelen, kent hem wel van het graffiti verwijderen in de tunneltjes van Delden. “En ik ga er net zo lang mee door tot het schoon blijft!”, aldus een vastberaden Henk.

Papier inzamelen voor Devoc

Henk Fiselier zet zich al jaren in als vrijwilliger voor verschillende organisaties. Zo ook voor volleybalvereniging Devoc uit Delden. “Elke 4e dinsdagavond van de maand wordt het oud papier opgehaald. Dat is voor mij altijd een drukke dag, hoor. Ik ga om 18.00u echt kijken of de papierophalers er wel zijn. En overdag bel ik bij mensen aan om eraan te herinneren dat we langskomen”. Zijn vrouw Diny vult aan: “Hij zet zelfs stapeltjes papier aan de weg, zodat mensen er aan denken!”. “Tja”, vervolgt Henk alsof dat niet bijzonder is. “Er was eerst een bord, maar dat helpt niet. Dan moet je iets anders verzinnen”. Mignon Sanchez-Gerritsjans is trots op deze Deldenaar: “Het valt op dat u dit allemaal doet; er zouden meer Henken zoals u moeten zijn!”

De Holtbar is bedoeld als aanmoediging voor een persoon of groep die zich op een bijzondere manier inzet voor duurzaamheid. Het is de bedoeling dat de ontvanger zelf iemand uitzoekt om de Holtbar aan over te dragen. Het is sinds oktober 2016 de 18ekeer dat het compliment is doorgegeven. Kijk voor de reis van de Holtbar tot nu toe op www.hofkracht.nl/holtbar.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.