nu 17°
Weerbericht Delden
zwaar bewolkt
14:00
19°
licht bewolkt
17:00
19°
licht bewolkt
20:00
16°
onbewolkt
23:00
11°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

mededelingen

>

informatieavond over windmolens trekt 200 bezoekers

Terug

Informatieavond over Windmolens trekt 200 bezoekers

Donderdag 29 november hebben de actiegroepen ‘Buren tegen Windmolens’ en ‘Geen Windmolens bij Woonwijken’ een informatieavond gehouden om de bewoners van Borne West en Ambt Delden te informeren over de gevolgen van het plaatsen van twee 210 meter hoge windturbines bij knooppunt Buren. De opkomst bij restaurant ’t Hoogspel was met zo’n 200 bezoekers goed.

De sprekers Sylvia van Manen, Rob Rietveld, Andre Bijkerk en Egbert Jaap Mooiweer hadden ieder vanuit hun eigen expertise een visie op de plannen van de familie Kristen. Sylvia van Manen, huisarts, sprak vooral over de gezondheidsrisico’s van laagfrequent geluid. Voor RTV Oost noemde ze de plannen in verband met de aanwezigheid van een gezinshuis op minder dan 450 meter afstand zelfs misdadig.

Rob Rietveld, directeur van de Nederlandse Vereniging van Omwonenden van Windmolens, benoemde ook de geluidsoverlast en de slagschaduw. En gaf een inkijkje in de regelgeving in andere landen, waar al veel langer ervaring is opgedaan met windturbines. Andre Bijkerk, landschapsarchitect uit Twente, hekelde vervolgens de verregaande gevolgen voor een uniek landschap als het landgoed Twickel. En de gevolgen voor flora en fauna.

Tot slot gaf Rentmeester Egbert Jaap Mooiweer de visie van Stichting Twickel weer; “hold your horses”. De gevolgen voor het landschap speelt ook voor hem een grote rol. Daarnaast vindt hij dat de energietransitie te belangrijk is om aan private partijen over te laten. Die hebben andere belangen en het gevolg is een wirwar van initiatieven, hetgeen een enorme verrommeling geeft van ons mooie Twentse landschap. En het feit dat Landgoed Twickel onderdeel uitmaakt van de ecologische hoofdstructuur betekent dat twee windturbines daarin niet passen. “De plannen hiervoor zijn kansloos”, aldus de Rentmeester.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.