nu 17°
Weerbericht Delden
zwaar bewolkt
14:00
19°
licht bewolkt
17:00
19°
licht bewolkt
20:00
17°
onbewolkt
23:00
11°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

mededelingen

>

ingezonden 65plussers vv rood zwart op bezoek bij de houtzagerij

Terug

Ingezonden: 65-plussers vv Rood Zwart op bezoek bij de houtzagerij

Voetbalvereniging Rood Zwartis trots op haar vele vrijwilligers. Om hen te bedanken voor hun tomeloze inzet organiseert ze ieder jaar een vrijwilligersfeest. Omdat de opkomst van de “ouderen” hierbij de laatste jaren wat achterbleef is er door voor gekozen voor hen een apart ‘65+’ Vrijwilligersfeest te organiseren. Dat was in 2014 voor het eerst, en gezien de louter positieve reactie is besloten jaarlijks twee feesten te organiseren: 1 voor de oudere (plm 65+) en 1 voor de jongeren (plm t/m 65 jaar).

Voor de 65 plussers vond deze op zaterdag 6 oktober jl. plaats. Ruim zeventig Rood Zwart (ex) vrijwilligers van 65 jaar of ouder genoten van de speciale ouderenmiddag in ’t Noaberhoes. Onder prachtige weersomstandigheden brachten ze o.a. een bezoek aan de houtzagerij van Twickel.

Echtgenotes van overleden Rood Zwart legendes, oud spelers, vrijwilligers, schoonmakers, bar- en keukenpersoneel. Een aantal nog altijd actief bij de vrijdagmorgenploeg, een aantal nog als vast supporter langs de lijn. Het was een bont gezelschap senioren, die zich op de een of andere manier allemaal verbonden voelen met de voetbalvereniging. Eén volledige verzorgde middag per jaar staat in het teken van deze doelgroep.

Na ontvangst met koffie en krentenwegge in het clubgebouw was het tijd voor een korte fietstocht door de prachtige Twickelse bossen. Voor hen die niet mee konden fietsen had de organisatie een huifkar geregeld. Eindbestemming van de korte tocht was de houtzagerij van Twickel. In het zagerijmuseum kreeg men uitleg over de rijke historie van de zagerij. Al sinds 1771 wordt hout van het landgoed hier verwerkt tot bouwmaterialen. Toch was het voor velen in al die jaren de eerste keer dat ze de zagerij bezochten. Bij terugkomst in ’t Noaberhoes stond er een warm en koud buffet op het gezelschap te wachten. Onder het genot van een hapje en een drankje bleef het nog lang gezellig. Er werden vele anekdotes verteld en werd er een film vertoont van het weekend “650 jaar Hilter” uit 1994, waar velen zich nog in herkenden.

Vrijwilligersfeest 16 november

Het vrijwilligersfeest voor de ‘jongeren’ is vrijdag 16 november .a.s. Het hoofdbestuur zal dan traditioneel de bardienst draaien, waarmee het thema ‘Met Elkaar, Voor Elkaar’ wederom eer aan gedaan wordt.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.