nu
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
05:00
half bewolkt
08:00
11°
onbewolkt
11:00
17°
zwaar bewolkt
14:00
20°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

mededelingen

>

inspraakavond over toekomstbestendige parochie in delden

Terug

Inspraakavond over toekomstbestendige parochie in Delden

Maandag 25 februari vindt in Delden de voorlichtings-, meedenk- en inspraakavond plaats om te komen tot een toekomstbestendige parochie. Deze zal worden gehouden om 20.00 uur in de aula van het naast de kerk gelegen Uitvaartcentrum Delden, Langestraat 82 a. “Het doel is te kijken naar kosten, bouwkundige toestand van de (kerk)gebouwen, vitaliteit en pastoraat. En met elkaar van gedachten wisselen over het vernieuwen van het katholieke-kerk-zijn binnen de gezamenlijke geloofsgemeenschappen passend in deze tijd.”

Delden is de derde van de zes inspraakavonden die het bestuur en pastoraal team van de H. Geestparochie de komende maand organiseert. “De opkomst in Beckum en Bentelo afgelopen week was bij beide avonden goed en meningen, ideeën en suggesties zijn volop uitgewisseld. Bij elke bijeenkomst zal de plaatselijke geloofsgemeenschap centraal staan.”

Het bestuur wil met de parochianen van gedachten wisselen om te komen tot een toekomstbestendige parochie, die financieel en bouwkundig gezond is en die in staat is om het katholieke-kerk-zijn in al zijn diverse aspecten waar te maken. “Diaconie, liturgie, catechese moeten tot hun recht kunnen komen naast christelijke nabijheid. De parochie moet uiteindelijk binnen de gezamenlijke dorpsgemeenschappen weer uit het defensief komen en laten zien dat het in de toekomst vitaal kan blijven, kan vernieuwen en het verhaal van Jezus naar buiten kan brengen.”

En dat ook nog eens op een wijze die in de huidige tijd aanslaat. “Geen enkele geloofsgemeenschap binnen de H. Geestparochie kan dat nog in z’n eentje. Veel zaken moeten hierbij veranderen. Een ding is zeker: dit kan niet zonder parochianen en vrijwilligers. Vrijwilligers die niet alleen aan de eigen geloofsgemeenschap denken maar ook aan het grotere geheel van de hele parochie. Alleen samen in onderlinge solidariteit, elkaar vindend in geloof, gevend en nemend, kan deze grote transformatie slagen. Sommige veranderingen zullen pijn doen en verdriet brengen, andere veranderingen juist voldoening. Het gaat om het geheel, maar ook om de plaatselijke geloofsgemeenschap. Iedere parochiaan wordt gevraagd om mee te denken. Naar ideeën en suggesties zullen bestuur en pastoraal team goed luisteren en zal rekening mee worden gehouden.”

advertenties

21 feb 2019

“"Naar ideeën en suggesties zullen bestuur en pastoraal team goed luisteren en zal rekening mee worden gehouden.”
Begin dan eens met een andere pastoor te zoeken die deze insteek ook deelt.”

Johannes 21-02-2019 @ 02:41 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.