Iedere eerste zaterdag van de maand wordt er van 9.00 uur tot 15.00 uur op het historische plein bij de Oude Blasiuskerk in Delden een streekmarkt gehouden. Wat in 2009 als pilotproject begon, is inmiddels niet meer weg te denken uit het centrum. De eerste echte boeren-streekmarkt in Twente trekt maandelijks vele duizenden bezoekers en heeft met ongeveer 35 producenten een zeer uitgebreid en divers aanbod aan verse streekproducten.
Om de bezoekers van onze website en de markt een idee te geven van het aanbod, lichten wij er in de week voorafgaand aan de markt een producent of thema uit en bekijken wat hij of zij te bieden heeft of wat er op het programma staat. Deze keer is er aandacht het algeheel genieten van streekproducten.
Broodje kaas
Wie is er niet groot mee geworden? Nederlanders worden niet voor niets kaaskoppen genoemd! De boterham met kaas is nog altijd geliefd, van de basisschool in de broodtrommel tot in het verzorgingshuis onder de stolp. Zoiets Hollands en simpel als het broodje kaas, waar iedereen wel een herinnering aan heeft, moest wel op de lijst van immaterieel erfgoed komen! Er gaat niets boven de geur van versgebakken brood en na de hype van yoghurts, granola’s en pancakes is, mede dankzij de volkoren- en zuurdesembeweging, brood weer helemaal top.
Voor het ontbijt, de lunch of gewoon als tussendoortje: de “boterham met kaas” is al eeuwen populair in Nederland. De eerste Nederlandse kaasvaatjes dateren uit de ijzertijd(circa 800 voor Chr.) Producenten van de Streekmarkt Twente willen u graag laten ervaren waarom dit Hollandse broodje zo ouderwets lekker blijft. Heerlijk versgebakken brood uit de hout gestookte broodoven van Han Jolink of zelfgebakken brood van broodmix van de Korenmolen Windlust, rijkelijk belegd met de echte graskaas van Jan Keuper, de boerenkaas met fenegriek of daslook van Elise Elbert van Erve Mollinkwoner of Brie de Riele van kaasmakerij Salland.
Kazen, op ambachtelijke wijze gemaakt, van de melk van eigen koeien die nog echt in de wei lopen. Elke kaas is weer anders, afhankelijk van het gras en de kruiden van het seizoen, maar altijd met een volle, pure smaak. Naar keuze afgemaakt met frisse biologische sla van Nico Bebseler en een smaakvolle tapenade of spread van Caatje. Breng een culinaire ode aan het broodje kaas door gebruik te maken van de meest pure ingrediënten op de Streekmarkt Twente.Heerlijk & eerlijk in Twente!
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.