nu 19°
Weerbericht Delden
onbewolkt
11:00
24°
onbewolkt
14:00
28°
geheel bewolkt
17:00
28°
zwaar bewolkt
20:00
25°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

mededelingen

>

producenten twentse streekmarkt deldende lente

Terug

Producenten Twentse Streekmarkt Delden - De lente

Iedere eerste zaterdag van de maand wordt er van 9.00 uur tot 15.00 uur op het historische plein bij de Oude Blasiuskerk in Delden een streekmarkt gehouden. Wat in 2009 als pilotproject begon, is inmiddels niet meer weg te denken uit het centrum. De eerste echte boeren-streekmarkt in Twente trekt maandelijks vele duizenden bezoekers en heeft met ongeveer 35 producenten een zeer uitgebreid en divers aanbod aan verse streekproducten.

Om de bezoekers van onze website en de markt een idee te geven van het aanbod, lichten wij er in de week voorafgaand aan de markt een producent of thema uit en bekijken wat hij of zij te bieden heeft of wat er op het programma staat. Deze keer is er aandacht het algeheel genieten van streekproducten.


De lente

De lente is culinair gezien een van de mooiste seizoenen waar velen naar uitzien. Dag knollen en kool, we gaan genieten van jonge seizoensgroenten. Ook jong vlees als lam, kalf en piepkuiken gaan we weer gebruiken in de keuken en op de BBQ. Jong is bijna synoniem met fris, vers en energiek. En dat willen we!

Wat we ook willen, zijn producten die puur en natuurlijk zijn. Geen geforceerde teelt. De natuur moet het werk doen. Niet voor niets zegt Gerrit Slaghekke die weer met zijn verse asperges op de markt staat: “We staan elke dag voor u klaar, met verse asperges”!

We kunnen het hele jaar door aardbeien eten omdat ze in een kas worden verbouwd maar als ze vergeleken worden met de echte aardbei, zo van de koude grond, is het verschil in smaak heel erg groot. Dat geldt ook voor asperges en andere groentesoorten. Elk seizoen heeft zijn eigen smaak en beleving en dat vind je op de Streekmarkt Twente.

Zaterdag 4 mei zullen 10 winnaars van de jubileum-streektassen een tas met heerlijke streekproducten ontvangen uit handen van Nicole Efftink, voorzitter van de DOV. Het 10-jarig jubileum was een echt feest, mede dankzij de producenten, vrijwilligers en sponsoren.

We blijven er elke eerste zaterdag van de maand een feest van maken in Delden!

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.