nu 16°
Weerbericht Delden
lichte regen
08:00
17°
lichte regen
11:00
19°
lichte regen
14:00
20°
lichte regen
17:00
19°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

mededelingen

>

scholen hof van twente binden massaal de schaatsen onder

Terug

Scholen Hof van Twente binden massaal de schaatsen onder

Vrijdag 11 januari kregen leerlingen van vier scholen uit Hof van Twente, waaronder basisschool Wiene uit Ambt Delden, schaatsles bij IJsbaan Twente in Enschede. De klassen kregen een uur les van trainers van de Schaatsschool en van de Goorse IJsclub. De wethouders Scholten (sport) en Van Zwanenburg (onderwijs) kwamen daarbij een kijkje nemen. Zij werden ontvangen door ijsbaandirecteur Gianni Romme. Dit schooljaar doen in totaal 500 leerlingen van 11 basisscholen uit Hof van Twente mee met het schoolschaatsen.

‘Wat kinderen na één uur al kunnen, is ongelooflijk’ vertelt trainer Igor Pieters van de schaatsschool. ‘Bij aanvang van de les houden ze zich nog vast aan de boarding en aan het eind draaien ze rondjes en spelen ze tikkertje op het ijs. Het ijsvrije gevoel krijgen ze op deze jonge leeftijd heel snel.’ Naast de schaatsschool verzorgen ook trainers van de Goorse IJsclub een aantal trainingen. Die opzet blijkt een succes: na afloop van een schoolschaatsles worden regelmatig proeflessen geboekt bij de lokale ijsclub.

De Goorse IJsclub, die zelf ook een paar lessen heeft verzorgd, vertelt: ‘Na bezoek van sommige scholen krijgen we regelmatig een aanvraag voor een proefles. We hopen dat er wat kinderen zo enthousiast zijn geworden dat echt verder gaan in de schaatssport. De mogelijkheid is er nu om dit seizoen mee te trainen. Hoeveel nieuwe leden dit gaat opleveren, moeten we als vereniging nog even afwachten.’

De gemeente stimuleert het schoolschaatsen door de kosten voor haar rekening te nemen van een uur schaatsles en een paar huurschaatsen als dat nodig is.

Investeren

Het begint bij de jeugd. Dat is dan ook de reden dat IJsbaan Twente samen met Stichting Euregio Kunstijsbaan (de exploitant van de oude ijshal in Enschede) zo veel investeert in het schoolschaatsen. IJsbaanmanager Gianni Romme vertelt: ‘Dit schoolschaatsproject is inmiddels een jaarlijks terugkerend aanbod voor scholen waar zeker 7500 Twentse kinderen gebruik van maken. Een enorm succes, dat we bovenal te danken hebben aan de stichting Euregio Kunstijsbaan. Doordat zij investeren in dit schoolschaatsproject, kunnen wij de schaatsles voor een gunstig tarief aanbieden.’

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.