nu 11°
Weerbericht Delden
half bewolkt
08:00
12°
onbewolkt
11:00
16°
onbewolkt
14:00
19°
half bewolkt
17:00
18°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

mededelingen

>

van plastic soep naar plasticheld met 3d printers

Terug

Van plastic soep naar plasticheld met 3D printers

Een mini plastic fabriek, dat is nog niet eerder vertoond in Delden. Dankzij de Raad van STOER staat dat op 19 januari 2019 wel te gebeuren. Kinderen tussen 8 - 15 jaar (en hun ouders) krijgen tussen 13:00 en 17:00 uur in het Stadscentrum het Parochiehuis Delden alles over de plasticsoep te weten en gaan actief aan de slag met plastic.

De middag bestaat uit drie onderdelen. Allereerst krijgen de kinderen een inleiding over de plastic soep en wat ze ertegen kunnen doen. Vervolgens gaan ze naar buiten op zoek naar plastic zwerfafval. Daarnagaan zij van hun eigen verzamelde plastic een eigen 3D print maken die zij mee naar huis mogen nemen. Zo stappen ze in de wereld van Plastic Helden zoals Boyan Slat en Trashpacker Tijmen Sissing. Deze activiteit vindt plaats met de steun van de gemeente Hof van Twente en Hof van Plastic.

William Sanchez, Initiatiefnemer Raad van Stoer. “Tijdens mijn reizen voor het werk kom ik op plekken waar mensen achteloos plastic en ander afval weggooien. Net zoals Boyan Slat raakte ik zeer onder de indruk van de hoeveelheid plastic dat zwerft op het land en in onze wateren. Met de plastic fabriek laat ik de kinderen het inzamel en recycleproces van plastic afval ervaren. Aan het eind van de dag hoop ik dat de kinderen met een positief gevoel thuiskomen en dat ook kinderen een bijdrage kunnen leveren aan het verminderen van zwerfafval. Dat ze uitgedaagd zijn om ideeën te bedenken hoe dit milieu- en gedragsprobleem opgelost kan worden.”

Er kunnen 30 kinderen aan deze middag meedoen. Ouders zijn welkom om met hun kind(eren) de plastic fabriek te doorlopen. De kosten bedragen 1 euro per kind. Aanmelden kan via: Aanmelden: raadvanstoer@gmail.com

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.