nu 13°
Weerbericht Delden
half bewolkt
02:00
11°
licht bewolkt
05:00
10°
half bewolkt
08:00
14°
geheel bewolkt
11:00
16°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

16 jarige deldense brengt eerste boek uit

Terug

16-jarige Deldense brengt eerste boek uit

De 16-jarige Britt Zwijnenberg uit Delden heeft op vrijdag 6 maart haar eerste boek uitgebracht. De leerling uit 5 Atheneum publiceerde haar werk met de titel ‘Abnormaal’ bij uitgeverij Boekscout. “Het is een spannend maar toch makkelijk te lezen boek, geschreven voor de jeugd vanaf twaalf à dertien jaar.”

“Mijn hele leven vind ik schrijven al leuk”, zo laat de Deldense weten. “Zodra ik alle letters kende, begon ik al kleine verhaaltjes te schrijven. Ik ben een tijd gestopt, totdat het in groep 8 verplicht werd om elke dag een stukje te schrijven. De kleine verhaaltjes maakte ik nooit af. Mijn eerste boek, Abnormaal, is hier een uitzondering op. Ik heb hierdoor veel inspiratie opgedaan en ik ben zeker van plan nog veel boeken te gaan schrijven.”

Abnormaal

Britt Zwijnenberg

Haar eerste werk Abnormaal speelt zich af in de middeleeuwen. “Een tijd waarin er over handicaps nauwelijks iets bekend is. Op grote schaal vinden er heksenjachten plaats om de samenleving te beschermen tegen invloeden van de duivel. Celeste is hier het slachtoffer van. Zelfs haar eigen ouders zien haar als een heks. Zij sturen haar uit angst naar een gesticht. Maar wat nou als hier hele nare dingen gebeuren? Wat nou als je hier niet langer kunt blijven omdat je maagdelijkheid iedere dag bedreigd wordt? Wat doe je dan? Dan verzin je een plan om te ontsnappen. Samen met je enige vriendin ga je op zoek naar de vrijheid, maar die zoektocht is niet zonder gevaren.

Kijk voor meer informatie op www.boekscout.nl bij Britt Zwijnenberg of Abnormaal.

advertenties

11 maa 2015

“Dag Britt,

Geweldig zeg! We gaan het boek aanschaffen! We zijn trots op jou dat jij als oud leerling van kbs Erve Hooyerinck op deze leeftijd al een boek uitbrengt!
Ga zo door! We blijven je volgen!”

Antoinette Dijkstra 11-03-2015 @ 18:49 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.