nu 13°
Weerbericht Delden
licht bewolkt
05:00
12°
half bewolkt
08:00
15°
geheel bewolkt
11:00
17°
lichte regen
14:00
20°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

28232

Terug

Prachtig fietsweer voor deelnemers op tweede dag Fiets4daagse Delden

Op vrijdagochtend tussen 9.00 uur en 12.00 uur stapten de deelnemers van de Deldense Fiets4daagse weer op hun fiets voor de tweede etappe van het jaarlijkse evenement. Waar er op Hemelvaartsdag nog gestart werd onder regenachtige omstandigheden, kregen de deelnemers dit keer prachtig fietsweer voorgeschoteld.

De fietsers waren niet alleen blij met het zonnige weer, maar ook zeer enthousiast over de Zoutroute die richting Oele, Boekelo, Usselo en Beckum en over de controleposten Fleur de Sel in  Boekelo en Ski Center ’t Rutbeek in Enschede liep. Het aantal deelnemers steeg verder van 300 op donderdag naar 400 op vrijdag. “Ongeveer 200 mensen fietst alle dagen mee. De andere helft heeft voor een dagkaart gekozen”, zo laat de organisatie weten. “Steeds meer mensen ontdekken dat ze niet alle vier de dagen hoeven mee te fietsen, maar ook gewoon één dag kunnen meedoen.”

Op zaterdag wordt via de Reggestreekroute kennis gemaakt met het bijzondere stroomgebied van de Regge. De Saasveldroute wordt op zondag gereden door het mooie landschapspark van Twickel met zijn karakteristieke boerderijen en in de omgeving van Zenderen, Hertme, Saasveld en Borne. De lengte van de routes bedraagt 30 of 45 km. Voor gezinnen is er een speciale kinderroute uitgestippeld met halverwege de tocht een leuke speelplek.

De start en de finish van de Hemelvaart Fiets4daagse Delden vinden plaats in het centrum van Delden. De routes vertrekken vanaf de VVV, Langestraat 29. Er kan gestart worden tussen 9.00 en 12.00 uur, om 17.00 uur sluiten de eindposten. Gezinnen betalen voor dagkaarten € 7, volwassenen € 3,50. 65-plussers en kinderen van 13 jaar en ouder € 2,50. Kinderen t/m 12 jaar zijn gratis. Kijk voor meer informatie op www.hemelvaartfietsvierdaagse.nl  of www.vvvhofvantwente.nl

De Hemelvaart Fiets4daagse Delden wordt georganiseerd door VVV Delden in samenwerking met de Twickel Trappers en wordt mede mogelijk gemaakt dankzij financiële de bijdragen van de Rabobank, Deldense Ondernemersvereniging en Univé. Door participatie van lokale ondernemers kan de organisatie de deelnemers iedere dag een traktatie voor onderweg aanbieden.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.