nu 13°
Weerbericht Delden
half bewolkt
02:00
11°
licht bewolkt
05:00
10°
half bewolkt
08:00
14°
geheel bewolkt
11:00
16°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

360 leerlingen twickel college delden doen de ice bucket challenge

Terug

Update: Video ‘Ice Bucket Challenge’ Twickel College Delden online

Door het wereldwijde fenomeen ‘Ice Bucket Challenge’, waarbij geld wordt ingezameld en aandacht wordt gevraagd voor de neurologische ziekte ALS, is het internet de afgelopen weken overspoeld met filmpjes waarin mensen een bak met ijskoud water over zichzelf uitstorten. Ook in Delden wordt er volop meegedaan aan de actie die nog altijd groeit. Na de koude douche moeten de deelnemers namelijk drie bekenden, vrienden, collega’s of familieleden ‘nomineren’ om hetzelfde te doen.

Het Twickel College Delden is als school genomineerd en neemt de uitdaging aan. De 360 leerlingen kunnen zich laten sponsoren voor de actie en zich opgeven voor de Ice Bucket Challenge door een kaartje te kopen op school. De opbrengst van de actie wordt overgemaakt naar de Stichting ALS. “We hopen natuurlijk dat er flink wat geld wordt opgehaald, dus alle donaties zijn welkom”, zo ;aten de leerlingen weten.

De challenge wordt uitgevoerd op vrijdag 29 augustus om 14.15 uur aan de voorzijde van de school aan de Schoppenstede in Delden. “Om 14:15 uur wisselen de deelnemers hun kaartje in voor een ijsblokje, en gaan ze bij elkaar staan voor de school. Het ijsblokje stoppen de leerlingen bij zichzelf achter het shirt op de rug. Vervolgens staat de brandweer klaar om de deelnemers met de brandslang nat te spuiten.”

De school nodigt de inwoners van Delden en omstreken van harte uit om een kijkje te komen nemen. “We hopen op grote deelname en een grote opbrengst voor het goede doel!”

Update: Ongeveer 335 leerlingen van het Twickel College Delden hebben op vrijdagmiddag 29 augustus meegegaan met de 'Ice Bucket Challenge'. De leerlingen werden onder veel geschreeuw natgespoten door de Deldense brandweer. Bekijk hieronder de video.

advertenties

29 aug 2014

“Met dank aan Gerard en Jaap”

Karin 29-08-2014 @ 21:28 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.