nu 13°
Weerbericht Delden
half bewolkt
02:00
11°
licht bewolkt
05:00
10°
half bewolkt
08:00
14°
geheel bewolkt
11:00
16°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

aanleg glasvezelaansluitingen buitengebied delden start

Terug

Aanleg glasvezelaansluitingen buitengebied Delden van start

Wethouder Harry Scholten van de gemeente Hof van Twente en Piet Grootenboer, directeur Cogas Kabel Infra Buitengebied B.V., hebben op woensdag gezamenlijk de schop in de grond gezet voor het ‘verglazen’ van het deelgebied Hof van Twente. Op 31 oktober werd al bekend dat ruim 50 procent van de inwoners van het buitengebied heeft gekozen voor de diensten via glasvezel. Zo’n 3200 huishoudens krijgen nu een glasvezelaansluiting thuis. Daarmee is Hof van Twente het laatste Cogas gebied waar op grote schaal glasvezel wordt uitgerold in het buitengebied. De verwachting is dat najaar 2017 de aanleg in de gemeente gereed zal zijn.

“We zijn er bijzonder trots op dat we ook in het zesde en laatste Cogas gebied de benodigde 50 procent ruimschoots hebben gehaald. Het is voor het eerst in Nederland dat in zo’n groot gebied zowel de kernen als buitengebied straks een breedbandverbinding heeft. Daarom vinden we het belangrijk om samen met de gemeente en de aannemer hierbij stil te staan en zetten dan ook met trots vandaag de eerste schop in de grond”, aldus Piet Grootenboer.

Wethouder trots op vooruitstrevende verbinding

Harry Scholten is blij met de komst van glasvezel in het deelgebied Hof van Twente. “Als gemeente zijn we hartstikke trots dat het gelukt is. Meer dan 3000 huishoudens en bedrijven krijgen binnenkort een glasvezelaansluiting en zijn we klaar voor de toekomst. De noodzaak voor snel en betrouwbaar internet neemt toe voor onze inwoners. De vraag naar een goede verbinding en ook het aanbod van diensten wordt steeds groter. Denk hierbij aan de mogelijkheden voor zorg op afstand, onderwijs en de agrarische sector. Dus ik zeg, vol gas er tegenaan.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.