nu 22°
Weerbericht Delden
lichte regen
17:00
21°
lichte regen
20:00
18°
zwaar bewolkt
23:00
14°
half bewolkt
02:00
12°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

aanvulling bestemmingsplan maakt werven fondsen eschmolen eenvoudiger

Terug

Aanvulling bestemmingsplan maakt werven fondsen Eschmolen eenvoudiger

De gemeente Hof van Twente heeft enige tijd geleden een bestemmingsplan in procedure gebracht die de bouw van de Eschmolen mogelijk maakt. Dit moet het werven van fondsen eenvoudiger maken. Er is een beeldkwaliteitsplan, aanvulling op de welstandsnota, opgesteld om het beeld van de te realiseren molen vast te leggen. Gedurende de termijn van de terinzagelegging zijn geen zienswijzen ingebracht. Het bestemmingsplan en de aanvulling op de welstandsnota kunnen daarom ongewijzigd worden vastgesteld door de gemeenteraad.

“Stichting Eschmolen heeft het plan om op de Deldeneresch een molen te herbouwen”, zo laat de gemeente weten. “De Stichting is fondsen aan het werven om de bouw van de door brand verwoestte molen te financieren. Het werven van middelen is eenvoudiger als het bestemmingsplan de uitvoering van het plan mogelijk maakt.” Onderhoud van de molen zal door de Stichting Twickel worden verzorgd. Daarmee is het onderhoud van de molen gegarandeerd.

De herbouwkosten voor de molen worden geschat op 1.9 miljoen euro inclusief prijsstijgingen. Het nieuwe sponsorboek wordt ingezet bij het benaderen van de overheden en sponsoren. Hierin staan alle onderdelen beschreven met de prijzen.

advertenties

14 sep 2016

“heeeeeeel goed, ik hoop dat de molen er snel komt, en Derk heel veel succes met het vele werk.”

benny 14-09-2016 @ 17:16 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.