nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
20:00
17°
geheel bewolkt
23:00
15°
zwaar bewolkt
02:00
14°
zwaar bewolkt
05:00
13°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

actiegroep agh blij met uitstel acties gaan gewoon door

Terug

Actiegroep AGH blij met uitstel; acties gaan gewoon door

Dit weekend werd bekend dat staatssecretaris Wilma Mansveld van het ministerie van Infrastructuur en Milieu de beslissing over het mogelijke goederenvervoer door Delden met een half jaar heeft uitgesteld. De Actiegroep Goederenvervoer Hof van Twente is blij met het uitstel, maar geeft aan dat uitstel geen afstel is. De acties die in Den Haag gepland staan voor dinsdag 19 november gaan dan ook gewoon door.

De AGH heeft positief gereageerd op het uitstel van de beslissing over het goederenvervoer door Oost-Nederland. “Het geeft de actiegroepen meer tijd om hun standpunten duidelijk te maken”, zo geeft de AGH aan. “Het ministerie kan daarnaast de komende maanden de varianten op het vervoer over spoor verder onderzoeken.”

De acties die gepland staan voor dinsdag 19 november gaan echter gewoon door. “Wij zullen dinsdag om 13.15 de petitie tegen de intensivering van het gebruik van de Twentekanaallijn als goederenspoorlijn aan de voorzitter van de Commissie voor Infrastructuur en Milieu en vervolgens aan de staatssecretaris voor I & M mevrouw Mansveld in Den Haag aanbieden.” In totaal hebben 1282 mensen uit Delden en omgeving een handtekening gezet onder de petitie.

“Om de actie kracht bij te zetten vragen wij u mee te reizen naar Den Haag en op het Binnenhof te demonstreren, tegen de spoorplannen van deze regering. Samen met ons zullen nog vele actiegroepen, waaronder RONA, dan aanwezig zijn om ons standpunt duidelijk te maken. U kunt zich aanmelden voor een dag demonstreren in Den Haag via agh@twentekanaallijn.nl of via mobiel telefoonnummer: 06 46898267. Via de NS kunnen we groepskaarten voor 10 personen bestellen voor de prijs van € 6,40 per persoon voor rekening van AGH. We vertrekken op dinsdagmorgen om 09.37 uur van het station Delden en reizen via Hengelo naar Den Haag centraal aankomst 12.07 uur. Verwachte terugkomst in Delden is om 17.23 uur."

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.