nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
20:00
17°
geheel bewolkt
23:00
15°
zwaar bewolkt
02:00
14°
zwaar bewolkt
05:00
13°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

actiegroep blij met grote respons op plannen goederenvervoer

Terug

Actiegroep blij met grote respons op plannen goederenvervoer

De Actiegroep Goederenvervoer Hof van Twente is blij met de vele reacties die zijn binnengekomen na de informatieavond over de MER 1e fase. Vooral het plan om een vier meter hoge muur door Delden op te trekken schiet bij veel inwoners in het verkeerde keelgat. “Net als ons zijn veel Deldenaren geschrokken van de plannen en velen hebben inmiddels actie ondernomen. Wij dringen er bij de overige inwoners op aan om dit alsnog te doen.” Zienswijzen kunnen nog uiterlijk tot en met 8 juli worden ingestuurd.

Hoeveel zienswijzen er inmiddels vanuit Delden zijn ingestuurd op de plannen is niet duidelijk, maar het zijn er zeker tientallen. “Wij dringen er bij iedereen op aan om een zienswijze in te sturen”, zo geeft de actiegroep aan. “Dit is bij de keuze voor een van de vier varianten erg belangrijk, maar de documenten kunnen ook in de toekomst gebruikt worden.”

Muur door Delden

Eerder voorzag de AGH de inwoners al van informatie die gebruik kan worden bij het opstellen van een zienswijze, maar op veler verzoek heeft de actiegroep nu ook een concept zienswijze opgesteld die alleen van naam en handtekening voorzien hoeft te worden. “Wij hebben vele positieve reacties ontvangen en velen hebben onder andere aan de hand van deze grabbelton hun zienswijze al ingediend. Echter sommige Deldenaren hebben aangegeven liever de beschikking te hebben over een kant en klare zienswijze die rechtstreeks per mail of per post doorgestuurd kan worden aan het Centrum Publieksparticipatie te Den Haag.”

Klik op de link voor de zienswijze: Hoofdlijnen zienswijze

Afbeelding: Movares.

advertenties

28 jun 2013

“Ook in ben erg blij met de repons. Ik zie alleen wel dat de inwoners van Bathmen nóg actiever zijn. Hopelijk doen we genoeg!

N.B. de beruchte foto van de geluidswal geeft nog een te gunstig beeld ook, de te slopen huizen vallen achter het scherm en het scherm kom dichterbij als er toch een verdubbeling plaatsvindt op dat stuk.”

Robbie de Kamper 28-06-2013 @ 15:23 | 0 | rapporteer

Reageren

28 jun 2013

“Dit moet niet mogen ! Zo midden door een woonwijk. Wat dacht u van de kinderen die elke dag van de ene kant van het spoor naar de andere kant moeten om naar school te gaan, ik vind het nu al gevaarlijk met kinderen en dan moet hwt nog weer worden. Dus voor ons keihard nee !”

Janine Mudde 28-06-2013 @ 15:38 | 0 | rapporteer

Reageren

28 jun 2013

“Ik hop ook dat het niet zover komt en als je kijkt naar de foto's van de stadsraad lijkt het wel een horror scenario..

http://www.stadsraaddelden.nl/stadsraad/actueel-nieuws-delden/spoorwegen/229-delden-2015-.html”

John 28-06-2013 @ 21:18 | 0 | rapporteer

Reageren

22 jul 2013

“Belachelijk dat er zoveel treinen door Delden moeten gaan. En dan die hoge schermen! Lijkt me verstandig dat alle overheidsfiguren die hier overgaan in Delden komen wonen en dan naast het spoor, Dan gaat het vast niet door!”

Gerrit van Zeben 22-07-2013 @ 17:44 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.