nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
20:00
17°
geheel bewolkt
23:00
15°
zwaar bewolkt
02:00
14°
zwaar bewolkt
05:00
13°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

agh hoopt op veel reacties uit delden op aanvulling milieueffectrapportage

Terug

AGH hoopt op veel reacties uit Delden op aanvulling Milieueffectrapportage

De Actiegroep Goederenvervoer Hof van Twente hoopt dat de inwoners van Delden opnieuw gebruik maken van de mogelijkheid om te reageren op de plannen voor zwaar goederenvervoer op de Twentekanaallijn. Onlangs is een aanvulling op de Milieueffectrapportage gepubliceerd waarin dieper wordt ingegaan op de lokale problemen die besluitvorming met zich meebrengt.

“Het is belangrijk om zoveel mogelijk reacties in te sturen om ons ongenoegen over te situatie kenbaar te maken”, zo laat de actiegroep weten. “De reacties kunnen ons ook in een later stadium nog goed van pas komen. Wanneer we ons nu niet laten horen wordt het voor Den Haag erg makkelijk om voor de Twentekanaallijn te kiezen.”

Om de inwoners te helpen heeft de actiegroep opnieuw een ‘modelreactie’ (Grabbelton-aanvulling MER 1-aanvulling) opgesteld voor het lopende inspraaktraject. “Deze kan zo ingestuurd worden, maar we verzoeken de mensen ook om hun eigen ideeën mee te nemen. Hoe meer aanvullingen en veranderingen in het document hoe beter.” De reactie moeten voor vrijdag 24 januari zijn opgestuurd via deze link (klik).

De AGH hoopt dat staatssecretaris Mansveld in Juni besluit om de plannen voor een Noordtak van de Betuwelijn door het Havenbedrijf Rotterdam en de twee oostelijke provincies een kans te geven. In een eerdere reactie liet Mansveld echter al weten hier niets voor te voelen. “Een andere optie is dat de plannen voor langere tijd worden uitgesteld. “De onzekerheid voor aanwonenden blijft dan weliswaar maar het geeft het initiatief voor een gedegen studie naar een Noordtak door het Havenbedrijf Rotterdam en de twee oostelijke provincies meer kans.”

De aanvulling op de Milieueffectrapportage hier worden bekeken: klik. Ook is het mogelijk om de antwoorden op de voorgaande reacties in te zien (klik). De modelreactie is hier te downloaden (Grabbelton-aanvulling MER 1-aanvulling).

advertenties

23 jan 2014

“link via Facebook?”

F 23-01-2014 @ 14:31 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.