nu 22°
Weerbericht Delden
lichte regen
17:00
21°
lichte regen
20:00
18°
zwaar bewolkt
23:00
14°
half bewolkt
02:00
12°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

al mooie opbrengst in delden voor toilettassenactie vluchtelingen

Terug

‘Al mooie opbrengst in Delden voor toilettassenactie vluchtelingen’

Ruim een week geleden startte een groep medewerkers van gemeente de actie ‘Toilettas’. Inwoners van Hof van Twente worden opgeroepen een gevulde toilettas te doneren voor vluchtelingen die in Nederland verblijven. De opbrengst wordt vervolgens via het COA verdeeld onder de opvanglocaties.

In Delden wordt het Parochiehuis gebruikt als inzamelpunt en iedere dag doen inwoners een duit in het zakje. “Het loopt niet storm maar de stapel met producten die worden gedoneerd groeit gestaag”, vertelt Gerard Buist van de SBR. “Inmiddels staan hier vijf dozen die zijn gevuld met allerlei items. Sommigen gaan naar de winkel en kopen een volledig gevulde toilettas, maar er zijn ook mensen die bijvoorbeeld een shampoo, zeep, tandenborstels of zelfs knuffels langsbrengen. Al met al heeft het al flink wat opgeleverd.”

Het zijn ook niet alleen inwoners van Delden die spulletjes achterlaten aan de Langestraat. “Ik had gisteren een man uit Hengelo aan de telefoon die wilde weten wat de openingstijden van het Parochiehuis zijn. Hij gaf aan ook van plan te zijn langs te komen om een toilettas te doneren.”

Klik hier voor meer informatie over de actie.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.