nu 14°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
05:00
13°
geheel bewolkt
08:00
14°
geheel bewolkt
11:00
15°
geheel bewolkt
14:00
17°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

basisnet maakt 3000 ketelwagens met gevaarlijke stoffen door delden mogelijk

Terug

Basisnet maakt 3000 ketelwagens met gevaarlijke stoffen door Delden mogelijk

De Eerste Kamer heeft ingestemd met het wetsvoorstel ‘Basisnet vervoer gevaarlijke stoffen’. In de wet wordt vastgelegd wat de maximale risico’s zijn die veroorzaakt mogen worden door het transport van gevaarlijke stoffen over weg-, spoor- en watertrajecten. Voor Delden is de wet van belang omdat deze in de toekomst het vervoer van gevaarlijke stoffen over spoor door de Hof van Twente mogelijk maakt. Basisnet wordt 1 januari 2014 van kracht.

De Actiegroep Goederenvervoer Hof van Twente laat in een reactie weten teleurgesteld te zijn over het aannemen van de wet. “Helaas heeft alleen het CDA tegengestemd.” In de wet is voor de Twentekanaallijn een risicoplafond van 3000 ketelwagens met gevaarlijke stoffen ingesteld. “Naar verwachting zal de Twentekanaallijn de preferente lijn voor gevaarlijke stoffen worden, waardoor de ketelwagen dus dwars door Delden zullen komen.”

De actiegroep geeft aan dat zij en andere belanghebbenden nauw zullen toezien op handhaving en controle en waar nodig actie ondernemen. Zo wil de AGH onder andere in de gaten houden of er rekening gehouden wordt met de verhoogde risico’s bij kritische passages zoals spoordijken, dorpskernen en de fabriek Elementis te Delden.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.