nu 24°
Weerbericht Delden
onbewolkt
23:00
19°
onbewolkt
02:00
18°
onbewolkt
05:00
16°
onbewolkt
08:00
19°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

beleef de chemie tijdens open dag bij elementis in delden

Terug

Beleef de chemie tijdens open dag bij Elementis in Delden

Op zaterdag 26 september opent Elementis Specialties in Delden de poorten voor iedereen die graag zelf de chemie wil beleven. Geïnteresseerden kunnen demonstraties bijwonen, proefjes doen in een echt laboratorium en het deelnemen aan verschillende rondleidingen. Het chemisch productiebedrijf houdt de open dag in het kader van de landelijke Dag van de Chemie.

“Deze dag wordt één keer in de twee jaar georganiseerd door de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie”, zo laat de organisatie weten. “De sector wil dat chemie gerelateerde  organisaties zich openstellen en aan het publiek laten zien dat er niets geheimzinnigs is aan chemie, dat de veiligheid hoog in het vaandel staat en dat chemie een boeiende werkomgeving biedt. Tenslotte maken chemiebedrijven producten die een bijdrage leveren aan veel alledaagse producten en bovendien duurzame oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen.”

dag chemie

Bij Elementis worden bezoekers vanaf 12 jaar op 26 september per oldtimer bus rondgeleid over het productieterrein.  “Daarnaast kunnen alle kinderen onder begeleiding zelf proefjes doen of een demonstratie van Mad Science bijwonen. Ontwikkeling van nieuwe producten vindt op het Research Laboratorium plaats en de laboranten leggen zelf uit waarom dit vak zo boeiend is. De bedrijfsbrandweer laat ten slotte zien hoe kleine blusmiddelen kunnen worden ingezet.”

Wim Pielage, Directeur bij Elementis : “Deelname aan de Dag van de Chemie past in ons bedrijfsbeleid om zo transparant mogelijk te zijn naar de omgeving. Daarnaast willen we graag laten zien hoe leuk het is om in de chemie werkzaam te zijn en kinderen en studenten kennis laten maken met chemie. Vandaar dat we dit jaar een nieuw element aan ons programma hebben toegevoegd en Mad Science hebben uitgenodigd om demonstraties te geven. ‘Mad Science laat toeschouwers bij hun demo funstations verbaasd staan van  de wonderen van de wetenschap, techniek en spectaculaire chemische reacties’. Er is voor alle leeftijden iets te beleven!”

Vanaf 10.00 uur gaat de poort op 26 september aan de Langestraat 167 in Delden open en staat de koffie klaar. De open dag is toegankelijk voor alle leeftijden, maar de rondleidingen over het productieterrein zijn alleen geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. Bezoekers kunnen zich tot 15.00 uur, met legitimatiebewijs, melden bij de portier. Het dragen van dicht schoeisel en bedekkende kleding en het tonen van een legitimatiebewijs is verplicht en maakt onderdeel uit van het veiligheidsbeleid. Kijk voor meer informatie op: www.dagvandechemie.nl

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.