nu 14°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
05:00
13°
geheel bewolkt
08:00
14°
geheel bewolkt
11:00
15°
geheel bewolkt
14:00
17°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

beslissing goederenvervoer twentekanaallijn met maand uitgesteld

Terug

Beslissing goederenvervoer Twentekanaallijn met maand uitgesteld

Staatssecretaris Mansveld heeft de opdracht gegeven om aanvullende informatie in te winnen over de MER 1e fase. Dit op advies van de Commissie van het MER. Naar verwachting zal de aanvulling in november 2013 gereed zijn. Hierdoor wordt de beslissing voor een van de vier routevarianten, waarvan de Twentekanaallijn door Delden er een is, met ongeveer een maand uitgesteld.

“Het Milieu Effecten Rapport 1e fase voldoet aan alle eisen die IenM aan een dergelijke rapportage in deze fase van de procedure stelt en bevat voldoende informatie om een onderbouwde keuze te kunnen maken tussen de vier onderzochte routevarianten”, zo schrijft de staatssecretaris. “Omdat het rapport echter ook voor omwonenden van belang is, om te achterhalen welke effecten de verschillende routevarianten op de eigen directe leefomgeving hebben, acht ik het van belang dat het rapport ook voor deze mensen goed toegankelijk en leesbaar is. Ik heb daarom ProRail opdracht gegeven om een aanvulling op het MER 1e fase te maken.”

De aanvulling zal bestaan uit het toegankelijker maken van het samenvattende hoofdstuk, het toevoegen van een nadere toelichting op het aspect Externe Veiligheid, en het toevoegen van een nadere toelichting op het aspect Trillingen.

Klik hier voor de brief via de website van RONA.

advertenties

27 nov 2013

“denk aan de natuur rondom het spoor;kom voor de natuur op”

F 27-11-2013 @ 08:53 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.