nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
20:00
17°
geheel bewolkt
23:00
15°
zwaar bewolkt
02:00
14°
zwaar bewolkt
05:00
13°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

bewoners peperkampweg bang voor gevolgen nieuwbouw

Terug

Bewoners Peperkampweg bang voor gevolgen nieuwbouw

Delden - 12-01-2012 - Begin dit jaar wordt begonnen aan de bouw van appartementen aan de Peperkampweg. Het gaat om het gebied achter de supermarkt C1000. De voormalige brandweerkazerne, de leegstaande kantoren en de Pluimershof worden gesloopt, waarna er 51 woningen gebouwd moeten worden.

Een aantal bewoners van de Peperkampweg is bang voor planschade als het project volgens de huidige plannen wordt uitgevoerd. Het appartementencomplex krijgt drie bouwlagen en heeft een hoogte van negen meter. “Dat is veel hoger dan nu het geval is”, vertelt een van de bewoners. “Dat zal een groot verschil maken voor de lichtinval bij ons in huis. En de stenen die ze gaan gebruiken zijn donkerrood, dat helpt ook niet mee.”

Naast de problemen met het licht zal ook het uitzicht belemmerd worden. “Nu kunnen we uitkijken op de kerktoren, wat we erg prettig vinden. Straks kijken we tegen een appartementencomplex aan.” Over de berichtgeving zijn de bewoners eveneens niet te spreken. “We hebben vorig jaar april een bijeenkomst gehad en daar hebben we een goede uitleg gehad van de situatie, sindsdien hebben we echter niets meer gehoord. We hebben bijvoorbeeld geen idee wanneer de huidige gebouwen worden afgebroken.”

De Stadsraad Delden heeft de aanwonenden van de Peperkampweg in de afgelopen periode gevraagd naar hun meningen over de nieuwbouw. Deze reacties zijn besproken met de heer Henny Manhro van Wonen Delden. Deze beloofde nog een inloopavond te houden voor de aanwonenden en kon aan een aantal bezwaren, zoals steenkleur, tegemoet komen.

advertenties

12 jan 2012

“Die kerktoren ken je ondertussen toch wel een keer ;-)”

Dennis Sievers 12-01-2012 @ 15:37 | 0 | rapporteer

Reageren

12 jan 2012

“Dennis dat is natuurlijk een opmerking die kant noch wal raakt. Waar het hier om gaat is dat er een gebouw komt te staan wat in z'n geheel niet in het huidige straatbeeld past.
Een flatgebouw van 120 meter lang en een rode muur van tenminste 9 meter hoog met een doorgang in het midden ter hoogte van het parochiehuis om van de Peperkampweg naar de Langestraat te lopen.
De woningen aan de Peperkampweg hebben een gemiddelde goothoogte van 4 meter.
De lichtinval wordt beperkt, bij sommige bewoners kan er in de tuin gekeken worden ondanks een heg van 2,5 meter hoog.
En als laatste ondoordachte maar toch zeer arrogante opmerking van de kant van de woningbouw ver. "Dan gaat u toch verhuizen!" Schande Schande en nog eens schande. Als de woningbouw denkt zo om te gaan met tegenstanders van dit bouwproject kan dit een langdurige geschiedenis worden.”

J.A.Nijland 12-01-2012 @ 17:05 | 0 | rapporteer

Reageren

13 jan 2012

“Ik begrijp ook wel dat zo'n flat niet gewenst is, maar een opmerking dat men dan de kerktoren niet kan zien is ook nietszeggend. Daar doelde ik op. ;)”

Dennis Sievers 13-01-2012 @ 00:21 | 0 | rapporteer

Reageren

13 jan 2012

“Alles beter dan wat er nu staat ea. lijkt wel op karelskamp”

Sander 13-01-2012 @ 23:17 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.