nu 11°
Weerbericht Delden
half bewolkt
08:00
12°
onbewolkt
11:00
16°
onbewolkt
14:00
19°
half bewolkt
17:00
18°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

bijenstal twickel opengesteld tijdens landelijke imkerdag

Terug

Bijenstal Twickel opengesteld tijdens Landelijke Imkerdag

Op zaterdag 11 juli kan in de moestuin van het landgoed Twickel een kijkje genomen worden bij de bijenstal. De openstelling is in het kader van de Nationale Imkerdag waar Twickel ieder jaar aan deelneemt. Er zal een Imker aanwezig zijn om te vertellen de in totaal zestien kasten en de bijen. Hij zal verder vragen beantwoorden van de aanwezige bezoekers.

“Op 11 juli zijn er Landelijke Open Imkerijdagen waarop lokale imkers uit Nederland hun bijenstand openstellen voor het publiek. Wat een imker is? Bijenhouden is een liefhebberij waar landelijk zich zo’n 7000 à 9000 imkers mee bezighouden. Zodra de natuur in het voorjaar tot leven komt worden ook de bijen actief en is er werk aan de winkel voor de imker. Hij controleert zijn kasten met volken, vervangt deels oude ramen met raat door nieuwe en zorgt dat de bijen ruimte hebben om te groeien en honing op te slaan. In juni en eventueel augustus wordt er honing geoogst. Die is wel afhankelijk van het weer. Een goede voorjaarsopbrengst geeft ongeveer 15 kilogram honing per kast.”

De Moestuin aan de Twickelerlaan 11 is op zaterdag 11 juli geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Bezoekers hebben gratis toegang tot de tuin en kunnen zien hoe de imkers van Twickel te werk gaan.  Voor meer informatie: www.twickel.nl.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.