nu 24°
Weerbericht Delden
onbewolkt
23:00
19°
onbewolkt
02:00
17°
onbewolkt
05:00
16°
onbewolkt
08:00
19°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

brandweer in delden ontvangt bijzonder document van stichting twickel

Terug

Brandweer in Delden ontvangt bijzonder document van Stichting Twickel

Op 19 december werd op kasteel Twickel een bijzonder document overhandigd aan de brandweerlieden van de kazerne Delden van Brandweer Twente. Het gaat om een originele instructie voor de ‘leere-slangleiders’ uit 1790. Rond 1800 liep Twickel op het gebied van brandbestrijding voorop. Zo beschikte zij al vroeg over een Jan van der Heijden brandspuit en goed getraind personeel. Voor alle rollen in de brandbestrijding, waaronder die van ‘slangleiders’, liet de kasteelheer van Twickel uitgebreide instructies opstellen.

Het document werd in een feestelijke ambiance door graaf Roderick zu Castell Rüdenhausen overgedragen aan kazernecoördinator Karin Groenewegen-ter Morsche. "De overhandiging symboliseerde de nauwe verbondenheid tussen Twickel en de brandweer", zo laten beide partijen weten. "Dit gold zowel voor het verleden, waarbij de magistraat van Delden bij branden in stad Delden een beroep deed op de spuiten en haar bemanning van Twickel, maar ook  tegenwoordig blijft de verbinding tussen de brandweer en Twickel nauw."

Niet alleen stelt Twickel twee van haar medewerkers in de gelegenheid onder werktijd uit te rukken naar de brandweer in Delden, ook oefent de brandweer regelmatig in de zagerij of leegstaande boerderijen. "Andersom weet Twickel dat zij bij een automatisch brandalarm verzekerd zijn van snelle en deskundige hulp vanuit de Deldense brandweerkazerne.  De overhandiging vond plaats in aanwezigheid van de Deldense brandweerlieden en hun partners en regionaal commandant Stephan Wevers van Brandweer Twente. Het document zal een mooie plaats krijgen op de kazerne in Delden."

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.