nu 14°
Weerbericht Delden
licht bewolkt
05:00
11°
zwaar bewolkt
08:00
14°
geheel bewolkt
11:00
15°
geheel bewolkt
14:00
17°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

burgemeester nauta dtnt prachtig project dat ik graag ondersteun

Terug

Burgemeester Nauta: 'DTNT prachtig project dat ik graag ondersteun'

Burgemeester Ellen Nauta hoeft geen seconde na te denken over de vraag of zij ‘beschermvrouwe’ van de stichting ‘Delden Terug Naar Toen’ wil worden. Het omvangrijke evenement spreekt niet alleen vanuit de functie van burgemeester en als inwoner van de gemeente tot haar verbeelding, maar wekt ook haar persoonlijke interesse. “Ik heb geschiedenis gestudeerd en daarom ben ik altijd nieuwsgierig naar initiatieven die aandacht besteden aan het verleden. Dit is een prachtig project dat ik graag ondersteun.”

Een afvaardiging van de stichting ging enige tijd geleden bij de burgemeester op bezoek om de plannen voor april 2015 uit de doeken te doen. “Ik ben vanaf het begin onder de indruk van de vele ideeën en gestructureerde opzet van Delden Terug Naar Toen”, zo vertelt Nauta tijdens haar aanwezigheid op de afgelopen streekmarkt in Delden. “Daarnaast is het enthousiasme van de grote groep vrijwilligers geweldig. Je merkt aan alles dat evenement leeft in Delden en omgeving.”

Het scholenproject, de kledingworkshops of de bloembollenactie: het zijn allemaal initiateven die in het oog springen. “Ik word goed op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen en probeer waar mogelijk aanwezig te zijn bij de activiteiten.” Zo was de beschermvrouwe bijvoorbeeld te gast bij de Ladies Night, die eind september gehouden werd. “Vooral die kleding vind ik geweldig. Niet alleen omdat het leuk is om te zien hoe de mensen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog gekleed gingen, maar ook omdat de rokken en jurken erg stijlvol zijn.”

Ook over het educatieve project is Nauta erg enthousiast. “Het spreekt voor zich dat het belangrijk is om onze kinderen te informeren over de gebeurtenissen van 70 jaar geleden. In Delden en de overige kernen wordt ieder jaar stilgestaan bij de oorlogsslachtoffers en de bevrijding. Het educatieve programma van Delden Terug Naar Toen sluit daar mooi op aan.”

Tijdens de streekmarkt begin november heeft de organisatie van Delden Terug Naar Toen een kraampje ingericht voor de Bloembollenactie. Gevraagd wordt aan de bezoekers om voor 5 euro een doosje van 70 bollen te kopen en deze in de voortuin te planten. Tijdens het evenement in april 2015 staan de bloemen in bloei en vormen dan een rood-wit-blauwe bloemenvlag.

“Een prachtig idee. En als gemeente helpen we graag om Delden volop in bloei te laten staan tijdens het evenement. Er zijn in de overige kernen echter ook initiatieven rondom de 70-jarige bevrijding en we moeten goed kijken hoe we het beschikbare geld verdelen. Helaas hebben wij geen budget om de bollen aan te kopen voor de openbare ruimtes, maar we stellen graag mankracht en materiaal beschikbaar om te helpen Delden rood-wit-blauw te laten kleuren.”

Er wordt door de gemeente goed gekeken hoe de verschillende initiatieven in Hof van Twente en in de regio elkaar kunnen versterken. “Wij zijn ook met de provincie aan het inventariseren welke activiteiten er in dit deel van Twente gehouden worden. Er zijn veel mooie projecten en goede ideeën. Als we deze kunnen samenbrengen, heeft dat voor iedereen een positieve uitwerking.”

Zelf heeft de burgemeester een plekje in de voortuin gereserveerd voor de rode hyacinten, witte tulpen en blauwe druifjes. Ook zal ze ruimte in haar agenda laten om tijdens het evenement zelf aanwezig te zijn.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.