nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
20:00
17°
geheel bewolkt
23:00
15°
zwaar bewolkt
02:00
14°
zwaar bewolkt
05:00
13°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

cda wacht met inhoudelijke reactie eerst duidelijkheid over situatie

Terug

CDA wacht met inhoudelijke reactie: ‘Eerst duidelijkheid over situatie’

Het CDA wil nog niet inhoudelijk reageren op de schadevergoeding die de gemeente moet betalen aan de VOF Landgoed Hof van Twente vanwege het niet doorgaan van plannen voor een bungalowpark bij Goor. De christendemocraten willen dat er eerst besloten wordt of de gemeente in cassatie gaat tegen de uitspraak. “Het is op dit moment niet in het belang van de gemeente en de burgers om rollend over straat elkaar verwijten te maken.”

“Ondanks de in de ogen van het CDA, ongelukkige reactie van wethouder Sijbom (VVD) en de persberichten van de PvdA waarbij de wethouder en het CDA het moeten ontgelden, heeft het CDA besloten om op dit moment niet in te gaan op deze berichten", zo laat Harry Scholten namen de CDA-fractie weten. "Niet omdat het CDA zich niet wil verantwoorden maar omdat de gemeente aan het overwegen is om nog in cassatie te gaan en het de gemeente verder kan schaden als er nu over en weer verwijten gemaakt gaan worden.”

Het CDA is ook van mening dat er destijds een uniform besluit is genomen in de raad en dat het ook logisch zou zijn dat de raad zich nu ook collectief opstelt om een claim te voorkomen of zo laag mogelijk te houden. “Als de gemeente niet in cassatie gaat of als de gemeente op termijn de cassatie ook mocht verliezen, dan is het moment aangebroken om wel of geen politieke discussie te starten en elkaar op de ingenomen standpunten aan te spreken.”

De PvdA kiest momenteel duidelijk voor een andere strategie. “Dat is hun goed recht maar naar onze volle overtuiging niet in het belang van de gemeente. We moeten ons nu goed voorbereiden op het vervolg en de eventuele cassatie.”

advertenties

20 nov 2013

“Heeft de gemeente geen bestuurs-aansprakelijkheidsverzekering afgesloten ?”

Assuradeur 20-11-2013 @ 18:54 | 0 | rapporteer

Reageren

20 nov 2013

“Ze worden op zich niet als bestuur in hun privévermogen aangesproken. Of de gemeente is verzekerd tegen een door de gemeente geleverde wanprestatie (als daarvan sprake is) lijkt me onwaarschijnlijk.”

Robbie 20-11-2013 @ 20:32 | 0 | rapporteer

Reageren

20 nov 2013

“morgen is de pvda fractie in het parochiehuis aanwezig. Het gaat om een openbare fractievergadering waarbij iedereen aanwezig mag zijn. Heb je vragen bv. over de rol van de PvdA bij het bungalowpark. Of als je zoals Gerrit vind dat het belachelijk is dat we om een spoeddebat vragen over de situatie die nu is ontstaan. Vind je dat wij ten onrechte de schuld bij anderen neerleggen. kom het ons vertellen. Je bent welkom vanaf 20.00u. Onze hele fractie is er. Reageren op deldens nieuws is goed maar direct met ons in gesprek gaan is nog beter.

Fred Rijkens, fractievoorzitter PvdA”

Fred Rijkens 20-11-2013 @ 23:06 | 0 | rapporteer

Reageren

21 nov 2013

“http://www.telegraaf.nl/binnenland/22072601/__Oud-topman_Servatius_aansprakelijk_na_fiasco__.html
Zo zouden gemeentebestuurders ook aangesproken dienen te worden voor mislukte en ondoordachte avonturen”

henk agterberg 21-11-2013 @ 07:54 | 0 | rapporteer

Reageren

21 nov 2013

“Fred,
Goed dat je hier een oproep doet om naar het Parochiehuis te komen.
Ik wil wel een ding kwijt. Met dit soort issues, waarbij het om grote bedragen geld gaat en de belangen groot zijn, zou ik willen dat er geen partijpolitiek meer wordt bedreven. Dit gaat een gemeenschappelijk probleem waarbij elke inwoner van de Hof mee te maken zal krijgen als dit probleem niet snel en goed wordt opgelost.
Daarom aan alle partijen: Stop met zwarte pieten. Is goedkoop scoren. Kom met oplossingen en visie. Dat is pas scoren.
Ook het collega B&W, laat wat van u horen. Is angstvallig stil”

edwin 21-11-2013 @ 08:33 | 0 | rapporteer

Reageren

21 nov 2013

“Wat mij betreft biedt (partij)politiek ook kansen. Democratie is niet ideaal maar wel het best beschikbare alternatief. Het is ook goed om te weten waar partijen voor staan, vóór de verkiezingen.
De politiek kan ook een oplossing zijn tegen het wegbezuinigen van voorzieningen, tegen overlast van goederentreinen, slecht onderbouwde rapportjes die vanuit Maastricht worden geschreven, hoogbouw die de meerderheid niet wil etc. Is een regenteske bestuurscultuur niet een veel grotere bedreiging voor ons dan de gemeenteraad?”

Robbie 21-11-2013 @ 09:59 | 0 | rapporteer

Reageren

21 nov 2013

“@ Robbie. Ik ben het helemaal met je eens......en inderdaad regenteske cultuur is zeker een bedreiging.
Het enige wat ik wil zeggen dat het nu tijd is voor actie/oplossingen ipv naar elkaar wijzen en de zwarte piet toe schuiven. Dat schieten wij als burger ook niets mee op.
Partijen vallen over elkaar heen straks met het toe schuiven van de schuld en B&W nevelt zich in stil zwijgen.
Ik verwacht dat de gemeente nou eens daadkrachtig op gaat treden. Dat partijen gaan samenwerken naar een oplossing. Dat men de burger informeert wat er speelt en hoe men denkt dit probleem te zullen gaan oplossen. Dit is geen kattepis wat er nu speelt.”

edwin 21-11-2013 @ 11:33 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.