nu
Weerbericht Delden
lichte regen
07:00
lichte regen
10:00
lichte regen
13:00
lichte regen
16:00

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

collecte amnesty international delden 2 8 februari

Terug

Collecte Amnesty International in Delden van 2 tot en met 8 februari

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International houdt in 2014 voor de twaalfde keer een landelijke collecte. In Delden zullen collectanten van 2 tot en met 8 februari 2014 de straat op gaan. Vorig jaar werd tijdens de collecte in Delden 2000 euro opgehaald. In 2013 gingen in heel Nederland 25.000 vrijwilligers langs de deuren en werd €1.73 miljoen opgehaald voor het mensenrechtenwerk van Amnesty.  

Waarom collecteren?

Met giften zoals tijdens de collecte, wordt het werk van Amnesty blijvend mogelijk gemaakt, zoals bijvoorbeeld voor Nasrin Sotoudeh.

Nasrin Sotoudeh (1963), winnares van de Sacharovprijs 2012, werd in 2010 veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf vanwege ‘propaganda tegen de staat’.  Amnesty voerde actie voor haar en in 2013 kwam Nasrin Sotoudeh vrij. Zij bedankte Amnesty International en iedereen die zich heeft ingezet voor haar vrijlating: 'ik ben me bewust geweest van jullie inzet en ik wil jullie bedanken voor al het werk wat jullie hebben gedaan'.

Missie Amnesty

Amnesty International streeft naar een wereld waarin iedereen alle rechten geniet die zijn vastgelegd in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) en andere internationale mensenrechtendocumenten.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.