nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
05:00
17°
geheel bewolkt
08:00
19°
zwaar bewolkt
11:00
23°
matige regen
14:00
22°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

congres kanteling nieuwe taken gemeente

Terug

‘Congres de Kanteling’ over nieuwe taken gemeente

De komende jaren verschuiven enkele belangrijke taken van de rijksoverheid en de provincies naar de lokale overheid. De gemeente Hof van Twente krijgt te maken met een omvangrijke transitie van het takenpakket. Het gaat hierbij onder andere om de Jeugdzorg die vanaf 2015 door de gemeente wordt uitgevoerd, de overheveling van de AWBZ en de omvorming van de Participatiewet.

De gemeente is al volop met de voorbereidingen hierop bezig. Maar wat zijn de consequenties voor de burgers? Om deze vraag te onderzoeken organiseert CDA Hof van Twente op 20 januari een congres over deze drie transities.  Vanuit elk vakgebied zal een professional zijn of haar toelichting geven over wat de transitie concreet gaat betekenen voor de maatschappij. Vanuit de gemeente licht wethouder Pieter van Zwanenburg toe waar de gemeente op dit moment staat.

Alle burgers van de Hof en overige betrokkenen die met de transities van doen hebben zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan dit congres.  “U kunt reageren op de zienswijzen van de sprekers en meedoen aan de discussie.” De volgende sprekers zijn deze avond aanwezig: Joke Mengerink, voorzitter Carint Reggeland over AWBZ-voorzieningen, Jan Rolleman, directeur Bureau Jeugzorg over Jeugdzorg, Jeroen van der Geest, directeur. SWB-bedrijf, over Participatie (Werk&Inkomen) en Marlies Bosch, directeur P&O en ARBO, stichting ZoZijn (gehandicaptenzorg)

De avond wordt van 19.30 uur tot 22.00 uur gehouden bij de Bebsel in Goor.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.