nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
20:00
17°
geheel bewolkt
23:00
15°
zwaar bewolkt
02:00
14°
zwaar bewolkt
05:00
13°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

curator onderzoekt juridische status garantiestelling herikerberg

Terug

Curator onderzoekt juridische status garantiestelling 'Herikerberg'

Bij openbaar faillissementsverslag van vandaag heeft curator mr. R.H.H. van Wijk onderzoek aangekondigd naar een garantstelling. Het betreft een garantstelling door participatie van een gefailleerde B.V. in het aandelenkapitaal van Redbreast B.V. en Herikerberg Investment BV. Aan Redbreast B.V. is ook werkkapitaal beschikbaar gesteld. Uit 2011 dateert een berekening van een schadepost van € 1.700.000,- aan de kant van Herikerberg Investment B.V.

Redbreast B.V. en Herikerberg Investment B.V zijn (indirect) betrokken bij een bungalowpark in Bad Bentheim en het beruchte (geplande) bungalowpark Hof van Twente waar de Hoge Raad zich over zal buigen.

Bad Bentheim

Volgens de curator liep het mis bij een dochteronderneming van Herikerberg Investment B.V. Die dochteronderneming Herikerberg Vastgoed B.V. investeerde namelijk in een project in Bad Bentheim. Dat project is bekend geworden omdat het richting de gemeenteraadsleden van de Hof van Twente als referentieproject is gepresenteerd, zie hierover de website van RTVoost. Voor de achtergronden van het park zie dit oude artikel.

Het project in Bad Bentheim is noodgedwongen verkocht aan Arcus Groep (merknaam: Roompot). Het gevolg daarvan is, dat de Rabobank een miljoenenclaim heeft op Herikerberg Vastgoed B.V. Dit blijkt uit het faillissementsverslag van de failliete B.V. die een borgstelling afgaf. De stukken kunnen met het publicatiekenmerk (08.ove.13.908.F.1300.1.13) nagelezen worden in het Centraal Insolventieregister.

Vof Landgoed Hof van Twente

De gemeente Hof van Twente heeft cassatie ingesteld tegen het arrest van het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden van 12 november 2013. Redbreast B.V. is via haar 100% dochter Herikerberg vastgoed B.V. vennoot in Vof Landgoed Hof van Twente, de partij die lijnrecht tegenover de gemeente Hof van Twente staat in de kwestie van het bungalowpark. Zodra er meer nieuws over de voortgang van de cassatie is, zullen wij daarover berichten.

Namens de redactie

De curator voegt aan zijn verslag nog de uitdrukkelijk de waarschuwing toe, dat hij getracht heeft een zo zorgvuldig mogelijk verslag te schrijven, maar dat fouten nooit helemaal uitgesloten kunnen worden. In het verlengende daarvan geven wij ook aan dat wij hopen de woorden van de curator correct weergegeven te hebben en dat ook wij een zekere slag om de arm houden, niet in het minst vanwege de in onze ogen nog altijd onoverzichtelijke situatie met veel rechtspersonen.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.