nu 14°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
05:00
13°
geheel bewolkt
08:00
14°
geheel bewolkt
11:00
15°
geheel bewolkt
14:00
17°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

d66 hof verheugd over onderzoek nieuwe spoorlijn

Terug

D66 Hof verheugd over onderzoek nieuwe spoorlijn

De D66 fractie in de Hof van Twente vindt het een geweldige stap voorwaarts dat een nieuwe goederen spoorlijn als alternatief voor goederenvervoer over het bestaande spoor van Twentekanaallijn wordt onderzocht. Fractievoorzitter Alice Olde Reuver of Briel is verheugd dat het Havenbedrijf Rotterdam samen met de provincies Overijssel en Gelderland deze stap hebben gezet.

Op een aparte goederenlijn is het volgens D66 Hof van Twente helemaal niet nodig dat treinen zo hard rijden. “Een lagere snelheid zal leiden tot minder hinder en lagere kosten.” D66 Hof van Twente gaat deze week samen met D66 Overijssel in Provinciale Staten hier op aandringen.

De nieuwe studie moet er volgens de partij overigens niet toe leiden dat de alternatieven van vervoer over water en over het Duitse deel van de Betuwe route uit beeld verdwijnen. “In de komende tijd moet hierop onverminderd worden ingezet. Tevens is D66 Hof van Twente van mening dat voormalige goederenlijnen op Duits grondgebied ook in de studie moeten worden meegenomen.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.