nu 24°
Weerbericht Delden
onbewolkt
23:00
19°
onbewolkt
02:00
18°
onbewolkt
05:00
16°
onbewolkt
08:00
19°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

de geschiedenis van delden beeld gezicht op delden vanuit het hoogspel

Terug

De geschiedenis van Delden in beeld - Gezicht op Delden vanuit het Hoogspel

09.01.026 Gezicht op Delden vanuit het Hoogspe- Op de historische foto van deze week is Delden te zien vanaf het Hoogspel. Ten tijde van deze foto liep de toegangsweg naar het Hoogspel langs het Esch-huis. In de villa woonde de familie J. Bussink die in het achterliggende gebouw sinds 1887 een exportvarkensslachterij hadden. Bekend is dat er in het jaar 1905 1000 varkens werden geslacht, die allemaal naar Engeland geëxporteerd werden. Omdat Bussink naar elders vertrok werd de villa op 16 augustus 1909 gekocht door de baron van Twickel voor het bedrag van 8350 gulden. Tegenwoordig belemmeren de hoge Stadshagen-gebouwen het zicht op Delden vanaf de es.

Het Twents Streekarchief

Delden heeft, zoals de meeste inwoners ongetwijfeld zullen weten, een rijke geschiedenis. Al in 1036 werd er voor het eerst melding gemaakt van ons stadje. Hierna heeft het zich doorontwikkeld tot de plaats die we vandaag de dag kennen. Vooral over de veranderingen van de laatste 150 jaar is veel informatie bewaard gebleven. Een groot deel hiervan ligt, samen met dat van andere plaatsen in de regio, opgeslagen bij het Twents Streekarchief in de Stadshagen.

09.01.026 Gezicht op Delden van uit het Hoogspel

Het Twents Streekarchief, een documentatiecentrum voor genealogie en historie, is in 1993 opgericht. De archieven en collecties omvatten informatie over heel Twente en randgemeenten in Salland, de Achterhoek en Duitse grensplaatsen. Naast een schat aan informatie heeft het archief een beeldbank met vele duizenden foto’s van Delden en omstreken.

Om ervoor te zorgen dat deze foto’s niet alleen in de archieven te vinden zijn, zal Nieuws uit Delden iedere vrijdag een historische afbeelding plaatsen met daarbij een beschrijving.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.