nu 24°
Weerbericht Delden
onbewolkt
23:00
19°
onbewolkt
02:00
18°
onbewolkt
05:00
16°
onbewolkt
08:00
19°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

de geschiedenis van delden beeld kerst bij twickel

Terug

De geschiedenis van Delden in beeld - Kerst bij Twickel

05.07.110 Kerst bij Twickel 1987 - Op de geschiedenisfoto van deze week spreekt de kerstman in 1987 op het voorplein van kasteel Twickel een schare toeschouwers toe.  Onder hen zijn graaf Christiaan zu Castell-Rüdenhausen met zijn drie kinderen. Roderick zu Castell (met laarzen) is de huidige bewoner van het kasteel.

Na het ontsteken van de prachtige kerstboom, werd de kerstmarkt door duizenden mensen bezocht. De baten (17.000 gulden) kwamen ten goede aan de pas opgerichte stichting Vrienden van de Oude Kerk te Delden voor een opknapbeurt van de oude Blasiuskerk.

Het Twents Streekarchief

Delden heeft, zoals de meeste inwoners ongetwijfeld zullen weten, een rijke geschiedenis. Al in 1036 werd er voor het eerst melding gemaakt van ons stadje. Hierna heeft het zich doorontwikkeld tot de plaats die we vandaag de dag kennen. Vooral over de veranderingen van de laatste 150 jaar is veel informatie bewaard gebleven. Een groot deel hiervan ligt, samen met dat van andere plaatsen in de regio, opgeslagen bij het Twents Streekarchief in de Stadshagen.

05.07.110 Twickel kerst

Het Twents Streekarchief, een documentatiecentrum voor genealogie en historie, is in 1993 opgericht. De archieven en collecties omvatten informatie over heel Twente en randgemeenten in Salland, de Achterhoek en Duitse grensplaatsen. Naast een schat aan informatie heeft het archief een beeldbank met vele duizenden foto’s van Delden en omstreken.

Om ervoor te zorgen dat deze foto’s niet alleen in de archieven te vinden zijn, zal Nieuws uit Delden iedere vrijdag een historische afbeelding plaatsen met daarbij een beschrijving.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.