nu 23°
Weerbericht Delden
onbewolkt
11:00
29°
onbewolkt
14:00
33°
onbewolkt
17:00
34°
licht bewolkt
20:00
31°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

de geschiedenis van delden beeld kerst bij twickel 2

Terug

De geschiedenis van Delden in beeld - Delden-west vanuit Blasius

01.02.022 Delden west vanuit de Heilige Blasiuskerk - De historische foto van deze week werd in 1964 gemaakt vanuit de Heilige Blasiuskerk. Vooraan is de R.K. Jongensschool te zien met onder de bomen het huis van meester Van Vliet. Rechts staat het gymnastiekgebouw (nu aula) dat in september 1964 geopend werd door de burgemeester, Jhr. Mr. L.O.M van Nispen tot Sevenaer. Daarachter de opstanden van aannemer Hodes. Aan de Langestraat is nog herkenbare bebouwing te zien. Smid Reef en bloemist Meyer zijn verdwenen. De huidige Europalaan loopt achter het gele landstuk rechts om Delden.

Het Twents Streekarchief

Delden heeft, zoals de meeste inwoners ongetwijfeld zullen weten, een rijke geschiedenis. Al in 1036 werd er voor het eerst melding gemaakt van ons stadje. Hierna heeft het zich doorontwikkeld tot de plaats die we vandaag de dag kennen. Vooral over de veranderingen van de laatste 150 jaar is veel informatie bewaard gebleven. Een groot deel hiervan ligt, samen met dat van andere plaatsen in de regio, opgeslagen bij het Twents Streekarchief in de Stadshagen.

Het Twents Streekarchief, een documentatiecentrum voor genealogie en historie, is in 1993 opgericht. De archieven en collecties omvatten informatie over heel Twente en randgemeenten in Salland, de Achterhoek en Duitse grensplaatsen. Naast een schat aan informatie heeft het archief een beeldbank met vele duizenden foto’s van Delden en omstreken.

Om ervoor te zorgen dat deze foto’s niet alleen in de archieven te vinden zijn, zal Nieuws uit Delden iedere vrijdag een historische afbeelding plaatsen met daarbij een beschrijving.

advertenties

26 dec 2014

“Het gebouw recht achter het gymlokaal is de voormalige land en tuinbouwschool,met rechts daarvan inderdaad de eerste witte opstallen van Hodes.
Bloemisterij meyer zat verderop in de goorsestraat naast lamers,deze is later verhuist naar het witte gebouw van toenmalig verf handelaar Nijhuis,en wat nu cafetaria Lenferink is. Mooie foto oude tijden herleven (heb hier mijn jeugd doorgebracht).”

Herbert 26-12-2014 @ 11:52 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.