nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
14:00
22°
lichte regen
17:00
23°
lichte regen
20:00
20°
lichte regen
23:00
15°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

de geschiedenis van delden beeld langestraat omstreeks 1920

Terug

De geschiedenis van Delden in beeld - Langestraat omstreeks 1920

02.01.223 - Pand Schweigmann - De historische foto van deze week laat de Langestraat zien omstreeks 1920. Links is het niet meer bestaande hotel Restaurant Scholten gesitueerd. Dit pand stond aan de rand van de zogenaamde ‘Knikkersteeg’. Daarnaast is het grote pand ‘De Kolk’ van paardenhandelaar Ten Doeschate te zien. Op deze plek staat nu het pand van de Rabobank.

Rechts op de foto staat de voormalige openbare school, die rond 1900 gesloten werd. Verderop het grote witte pand van de familie Schweigmann. De torenspits van de Heilige Blasiuskerk steekt hier bovenuit.

Het Twents Streekarchief

Delden heeft, zoals de meeste inwoners ongetwijfeld zullen weten, een rijke geschiedenis. Al in 1036 werd er voor het eerst melding gemaakt van ons stadje. Hierna heeft het zich doorontwikkeld tot de plaats die we vandaag de dag kennen. Vooral over de veranderingen van de laatste 150 jaar is veel informatie bewaard gebleven. Een groot deel hiervan ligt, samen met dat van andere plaatsen in de regio, opgeslagen bij het Twents Streekarchief in de Stadshagen.

02.01.223 Pand Schweigmann

Het Twents Streekarchief, een documentatiecentrum voor genealogie en historie, is in 1993 opgericht. De archieven en collecties omvatten informatie over heel Twente en randgemeenten in Salland, de Achterhoek en Duitse grensplaatsen. Naast een schat aan informatie heeft het archief een beeldbank met vele duizenden foto’s van Delden en omstreken.

Om ervoor te zorgen dat deze foto’s niet alleen in de archieven te vinden zijn, zal Nieuws uit Delden iedere vrijdag een historische afbeelding plaatsen met daarbij een beschrijving.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.