nu 17°
Weerbericht Delden
zwaar bewolkt
14:00
19°
licht bewolkt
17:00
19°
licht bewolkt
20:00
17°
onbewolkt
23:00
11°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

de geschiedenis van delden beeld twickelboerderij koebrugge 2

Terug

De geschiedenis van Delden in beeld - Station Delden

DEF.03.01.005 Station Delden - Op de historische afbeelding van deze week is het treinstation van Delden te zien. De historische ansichtkaart laat het station zien rond 1900. De Stationsweg was nog een verharde zandweg, en sloot aan op de zogenaamde “Nieuwe Weg” richting de Twickelerlaan, die sinds kort weer prachtig is aangelegd. Adellijke Twickelbewoners zouden anno 2014 wel te voet over de hoge stalen brug moeten om aan de andere kant weer te worden opgepikt door hun ratelende koetsen.

Het Twents Streekarchief

Delden heeft, zoals de meeste inwoners ongetwijfeld zullen weten, een rijke geschiedenis. Al in 1036 werd er voor het eerst melding gemaakt van ons stadje. Hierna heeft het zich doorontwikkeld tot de plaats die we vandaag de dag kennen. Vooral over de veranderingen van de laatste 150 jaar is veel informatie bewaard gebleven. Een groot deel hiervan ligt, samen met dat van andere plaatsen in de regio, opgeslagen bij het Twents Streekarchief in de Stadshagen.

DEF.03.01.005 Station ca. 1900

Het Twents Streekarchief, een documentatiecentrum voor genealogie en historie, is in 1993 opgericht. De archieven en collecties omvatten informatie over heel Twente en randgemeenten in Salland, de Achterhoek en Duitse grensplaatsen. Naast een schat aan informatie heeft het archief een beeldbank met vele duizenden foto’s van Delden en omstreken.

Om ervoor te zorgen dat deze foto’s niet alleen in de archieven te vinden zijn, zal Nieuws uit Delden iedere vrijdag een historische afbeelding plaatsen met daarbij een beschrijving.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.