nu
Weerbericht Delden
onbewolkt
16:00
onbewolkt
19:00
-3°
onbewolkt
22:00
-5°
onbewolkt
01:00
-6°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

de geschiedenis van delden in beeld 6

Terug

De geschiedenis van Delden in beeld - Kortestraat met pomp

02.01.456 Kortestraat met pomp - Op de historische foto van deze week is één van de zeven stadspompen te zien die door de baron van Twickel dhr R.F. van Heeckeren van Wassenaer in 1894 beschikbaar werd gesteld aan de Deldense bevolking voor gratis schoon water. De burgers van Delden boden op hun beurt op 3 december 1894 aan de Twickelse baron een monumentale drinkbron aan uit dankbaarheid voor de aanleg van de waterleiding. Die staat nog altijd op de Markt en is op de achtergrond te zien. Links op de foto is de textielwinkel van Klumpers te zien, waar nu de Wereldwinkel zit. De foto is gemaakt omstreeks 1950.

Het Twents Streekarchief

02.01.456 Kortestraat met pomp ca 1950

Delden heeft, zoals de meeste inwoners ongetwijfeld zullen weten, een rijke geschiedenis. Al in 1036 werd er voor het eerst melding gemaakt van ons stadje. Hierna heeft het zich doorontwikkeld tot de plaats die we vandaag de dag kennen. Vooral over de veranderingen van de laatste 150 jaar is veel informatie bewaard gebleven. Een groot deel hiervan ligt, samen met dat van andere plaatsen in de regio, opgeslagen bij het Twents Streekarchief in de Stadshagen.

Het Twents Streekarchief, een documentatiecentrum voor genealogie en historie, is in 1993 opgericht. De archieven en collecties omvatten informatie over heel Twente en randgemeenten in Salland, de Achterhoek en Duitse grensplaatsen. Naast een schat aan informatie heeft het archief een beeldbank met vele duizenden foto’s van Delden en omstreken.

Om ervoor te zorgen dat deze foto’s niet alleen in de archieven te vinden zijn, zal Nieuws uit Delden iedere vrijdag een historische afbeelding plaatsen met daarbij een beschrijving.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.