nu 17°
Weerbericht Delden
onbewolkt
05:00
15°
onbewolkt
08:00
16°
onbewolkt
11:00
20°
half bewolkt
14:00
21°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

de geschiedenis van delden in beeld de deldense eendenhof

Terug

De geschiedenis van Delden in beeld - De Deldense Eendenhof

02.03.32 De Eendenhof - Op de historische foto van deze week is een prachtig en bijzonder Deldens initiatief te zien. ‘De Eendenhof’ werd destijds aangelegd in de Spoorsloot ter hoogte van de Reigerhof door Gerrit Bokhove,  Tonnie van het Bolscher en Henk van Loon. In 1984 besteedden zij vele uren aan het uitdiepen, beschoeien en afrasteren van ‘hun’ Eendenhof. Mogelijk kan de Spoorsloot gelijktijdig met de aanpak van de Reigerstraat ook weer eens opgeknapt worden. Op de foto staan Gerrit Bokhove en Tonnie van het Bolscher.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het Twents Streekarchief

Delden heeft, zoals de meeste inwoners ongetwijfeld zullen weten, een rijke geschiedenis. Al in 1036 werd er voor het eerst melding gemaakt van ons stadje. Hierna heeft het zich doorontwikkeld tot de plaats die we vandaag de dag kennen. Vooral over de veranderingen van de laatste 150 jaar is veel informatie bewaard gebleven. Een groot deel hiervan ligt, samen met dat van andere plaatsen in de regio, opgeslagen bij het Twents Streekarchief in de Stadshagen.

02.03.32 Spoorsloot met Gerrit Bokhove en Tonnie van het Bolscher

Het Twents Streekarchief, een documentatiecentrum voor genealogie en historie, is in 1993 opgericht. De archieven en collecties omvatten informatie over heel Twente en randgemeenten in Salland, de Achterhoek en Duitse grensplaatsen. Naast een schat aan informatie heeft het archief een beeldbank met vele duizenden foto’s van Delden en omstreken.Het Streekarchief is ook op Twitter te vinden (klik). Een aanzienlijk deel van de collectie foto’s is tevens te vinden op www.mijnstadmijndorp.nl

Om ervoor te zorgen dat deze foto’s niet alleen in de archieven te vinden zijn, zal Nieuws uit Delden iedere vrijdag een historische afbeelding plaatsen met daarbij een beschrijving. Het Streekarchief vraagt de lezers verder om verhalen, opmerkingen of verbeteringen door te sturen naar beeldbank@twentsstreekarchief.org. Op deze manier kan het archief verder worden aangevuld.

advertenties

25 jul 2015

“Zou erg mooi zijn als dit weer word opgeknapt! Het doet me nu toch altijd een beetje verdriet als je er langs komt...ook ik ken het uit de jaren 80, mooie tijd bij de spoorsloot!”

H 25-07-2015 @ 10:34 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.