nu 13°
Weerbericht Delden
half bewolkt
02:00
11°
licht bewolkt
05:00
10°
half bewolkt
08:00
14°
geheel bewolkt
11:00
16°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

de geschiedenis van delden in beeld huis van hannes de jager

Terug

De geschiedenis van Delden in beeld - Huis van Hannes de Jager

Delden heeft, zoals de meeste inwoners ongetwijfeld zullen weten, een rijke geschiedenis. Al in 1036 werd er voor het eerst melding gemaakt van ons stadje. Hierna heeft het zich doorontwikkeld tot de plaats die we vandaag de dag kennen. Vooral over de veranderingen van de laatste 150 jaar is veel informatie bewaard gebleven. Een groot deel hiervan ligt, samen met dat van andere plaatsen in de regio, opgeslagen bij het Twents Streekarchief in de Stadshagen.

Het Twents Streekarchief, een documentatiecentrum voor genealogie en historie, is in 1993 opgericht. De archieven en collecties omvatten informatie over heel Twente en randgemeenten in Salland, de Achterhoek en Duitse grensplaatsen. Naast een schat aan informatie heeft het archief een beeldbank met vele duizenden foto’s van Delden en omstreken.

Om ervoor te zorgen dat deze foto’s niet alleen in de archieven te vinden zijn, zal Nieuws uit Delden iedere vrijdag een historische afbeelding plaatsen met daarbij een beschrijving. Bezoekers van onze website worden van harte uitgenodigd om eigen herinneringen aan de foto’s te delen. Op donderdagavond plaatsen wij de historische foto op Facebook. De informatie die onze volgers toevoegen, zal op vrijdag in de onderstaande tekst verwerkt worden.

02.01.151 Meylingstraat 8, Hannes de Jager

02.01.151 Meylingstraat 8, huis van Hannes de Jager

Op de historische foto van deze week is Meylingstraat 8 te zien. Het pand heeft vele bewoners gekend, waaronder de plaatselijk zeer bekende Hannes de Jager. Hij was handelaar in lompen en oude metalen.

advertenties

31 mei 2013

“Als import tukker vind ik dit altijd een leuke rubriek.
Echter wel een opmerking. Bij ieder item wordt uitgebreid uitgelegd wat het streekarchief is en doet. Tekst is telkens hetzelfde !
Vervolgens wordt er in een hooguit twee regels iets verteld over de geplaatste foto.
Zou dit wat uitgebreider kunnen! Zo voegt het (te) weinig toe..”

Edwin 31-05-2013 @ 07:50 | 0 | rapporteer

Reageren

31 mei 2013

“Dank voor de reactie Edwin, We nemen de feedback mee voor de volgende vergadering.

Het stuk tekst over het streekarchief plaatsen we omdat deze mensen op vrijwillige basis erg veel tijd steken in het verzamelen en documenteren van foto's en andere materialen over Delden. Op deze manier hopen wij iets meer bekendheid te geven aan het goede werk dat het streekarchief doet.

De informatie over de foto's maakt geen deel uit van het archief en wordt aangeleverd door de vrijwilligers. Er zijn simpelweg niet meer gegevens beschikbaar over de foto's. Om deze reden plaatsen wij iedere donderdagavond de foto op Facebook om via deze weg meer te weten te komen over de afbeeldingen.

Misschien is een optie om de gegevens over de foto's voortaan bovenaan te plaatsen en de gegevens over het streekarchief daaronder.”

rob 31-05-2013 @ 14:06 | 0 | rapporteer

Reageren

31 mei 2013

“Misschien is het een idee om de foto iets eerder op FB te plaatsen? Misschien ook handig om via google maps de plaats van de foto (waar die genomen is) weer te geven? Misschien helpt dat?”

John 31-05-2013 @ 16:42 | 0 | rapporteer

Reageren

04 jun 2013

“Als 'geëmigreerde' tukker sluit ik mij graag aan bij de reactie van Edwin. Leuke foto's, waarbij ook ik graag wat meer informatie zou zien.
Internet kan daarvoor soms een bron zijn. Voor deze foto vond ik deze webpagina, het persoonlijke relaas van een jongen die in de 50er en 60 er jaren in Delden woonde. Hannes de Jager en zijn huis komen voor in het 3e stukje.
http://www.rabbits60.nl/hermanverhaal/hermanverhaal.html”

Regina 04-06-2013 @ 12:14 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.