nu
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
05:00
half bewolkt
08:00
11°
onbewolkt
11:00
17°
zwaar bewolkt
14:00
20°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

de geschiedenis van delden in beeld van politiebureau naar schoenenzaak

Terug

De geschiedenis van Delden in beeld - Van politiebureau naar schoenenzaak

01.03.161 Politiebureau - Op de historische afbeelding van deze week is het politiebureautje annex gevangenis op de hoek van de Spoorstraat en Langestraat te zien. Het pand waar brand was geweest op 19 september 1930 werd door de gemeente Stad Delden gekocht van de eigenaar W.H.J.M. Aarsen. De arrestantenlokalen, die op de fot te zien zijn, werden er toen bijgebouwd. In 1959 kocht Jan Leferink, die ernaast al een schoenenzaak had, de opstallen. Hierna werd de winkel van hem verder uitgebreid. Nu leidt de 4e generatie Leferink met hun medewerkers alweer vele jaren het alom bekende bedrijf.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het Twents Streekarchief

Delden heeft, zoals de meeste inwoners ongetwijfeld zullen weten, een rijke geschiedenis. Al in 1036 werd er voor het eerst melding gemaakt van ons stadje. Hierna heeft het zich doorontwikkeld tot de plaats die we vandaag de dag kennen. Vooral over de veranderingen van de laatste 150 jaar is veel informatie bewaard gebleven. Een groot deel hiervan ligt, samen met dat van andere plaatsen in de regio, opgeslagen bij het Twents Streekarchief in de Stadshagen.

01.03.161 Leferink schoenenzaak annex gevangenis

Het Twents Streekarchief, een documentatiecentrum voor genealogie en historie, is in 1993 opgericht. De archieven en collecties omvatten informatie over heel Twente en randgemeenten in Salland, de Achterhoek en Duitse grensplaatsen. Naast een schat aan informatie heeft het archief een beeldbank met vele duizenden foto’s van Delden en omstreken.Het Streekarchief is ook op Twitter te vinden (klik). Een aanzienlijk deel van de collectie foto’s is tevens te vinden op www.mijnstadmijndorp.nl

Om ervoor te zorgen dat deze foto’s niet alleen in de archieven te vinden zijn, zal Nieuws uit Delden iedere vrijdag een historische afbeelding plaatsen met daarbij een beschrijving. Het Streekarchief vraagt de lezers verder om verhalen, opmerkingen of verbeteringen door te sturen naar beeldbank@twentsstreekarchief.org. Op deze manier kan het archief verder worden aangevuld.

advertenties

01 aug 2015

“Het pand politiebureau is ook nog een tijdje café geweest”

J.zengerink 01-08-2015 @ 22:10 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.