nu 16°
Weerbericht Delden
lichte regen
08:00
17°
lichte regen
11:00
18°
lichte regen
14:00
20°
lichte regen
17:00
19°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

de instrumentencarrousel delden draait weer

Terug

De instrumentencarrousel in Delden draait weer

Deze week zijn maar liefst 22 nieuwe orkesten gevormd worden in de Hof van Twente. Onder impuls van de muziekschool Hof van Twente en in samenwerking met de CuBaHof, gaan de groepen zes van de basisscholen in onder andere Delden met de hele klas een orkest vormen. De scholen konden kiezen uit: snaarinstrumenten (gitaar), strijkinstrumenten (viool/cello), koperen blaasinstrumenten (trompet/ trombone en hoorn) of houten blaasinstrumenten (dwarsfluit, saxofoon en klarinet).

De meeste scholen hadden geen voorkeur en hebben zich laten verrassen. Ook de muziekverenigingen in de Hof hebben spontaan hun medewerking toegezegd en zullen naast instrumenten ook met enkele leden de lessen volgen. Het project de Instrumentencarrousel gaat 6 weken duren. Bij de laatste lessen zullen ouders worden uitgenodigd om kennis te nemen van het enthousiasme en de vorderingen van de leerlingen.

Na zes weken zullen alle leerlingen een diploma ontvangen en een aanbod om laagdrempelig de lessen te vervolgen op de muziekschool. Het project is mede tot stand gekomen door de Rabobank en de Rotaryclubs Rijssen / Schipbeek Bathmen.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.