nu 14°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
05:00
13°
geheel bewolkt
08:00
14°
geheel bewolkt
11:00
15°
geheel bewolkt
14:00
17°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

deel 9 verhalen op weg naar delden terug naar toen van dday tot veday

Terug

Deel 9: Verhalen op weg naar ‘Delden Terug Naar Toen’ – Van D-Day tot VE-Day

De PvdA-fractie in Hof van Twente is blij dat de gemeenteraad het plan van het college van B&W voor afschaffing van de werkpremie heeft tegengehouden. Deze premie is een bijdrage van 50 euro per maand aan uitkeringsgerechtigden die in het kader van hun re-integratie onbetaald werken. Een PvdA-voorstel om deze premie te behouden is in de raadsvergadering van vorige week met algemene aangenomen.

De PvdA laat weten de premie om twee redenen van groot belang te vinden. “Allereerst werkt de premie als extra motivatie voor het re-integratie traject. 50 Euro per maand lijkt niet veel, maar is voor iemand met een bijstandsuitkering een behoorlijk bedrag, wat ze er goed bij kunnen gebruiken”, aldus Nel Hilbrink, raadslid van de PvdA.

Daarnaast zijn de sociaaldemocraten ervan overtuigd dat een vergoeding bijdraagt aan de eigenwaarde die mensen ervaren bij het uitvoeren van hun werk. “Wanneer je zelf wat verdient, voel je je beter. Het opbouwen van dit gevoel van zelfvertrouwen en eigenwaarde is voor ons een essentieel onderdeel van het re-integratietraject. Dit maakt het ook makkelijker om vervolgens een betaalde baan te vinden.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.